Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
Oktober 01, 2019

Jag har nu haft något trötta ben efter helgens Lidingölopp och har nu haft någon dag att fundera på nya mål. Jag behöver något mål att jobba för då det gör träningen så mycket mer motiverande. Nu har jag bestämt mig för något alldeles extra. Det här kommer att bli storslaget och ett av de största och häftigaste äventyren jag kommer att göra!

Jag har nu precis anmält mig för att springa Transgrancanaria – ett av världens största bergslopp som går i bergen på Gran Canaria. Ett lopp som jag länge drömt om sedan jag sprang på Gran Canaria för allra första gången 2013. Det är verkligen magi att få springa i denna miljö.

I mars väntar nu en av mina största utmaningar någonsin på totalt 65 km och närmare 3000 höjdmeter. Det kommer bli tufft, jobbigt och alldeles alldeles underbart 🙌

Tur att vi dessutom har ett Löparläger på Gran Canaria veckan innan loppet så jag får chans att vänja mig vid höjden och den häftiga terrängen. Ska dessutom bli fantastiskt skoj att innan loppet få visa dessa häftiga miljöer för andra löpare. Vill du följa med mig till detta paradis för löpare? Det finns fortfarande platser kvar till vårt läger och vi åker 26 feb – 4 mars. Idag är det dessutom sista chansen att boks med 500 kr i rabatt 🙌🤗

Det kommer bli mycket träning inför loppet då jag vill komma väl förberedd. Framförallt kommer jag behöva bli bättre på att springa utför och i teknisk terräng – något som blir en utmaning när man bor i Stockholm och det knappt finns några backar. Det gör att det kommer bli en hel del träning i Hammarbybacken och kommer även försöka hitta de mest tekniska stigarna att springa intervaller på.

Jag kommer även köra en del intervaller i backe i kombination med olika styrkeövningar för att trötta ut musklerna och komma närmare den känsla som det kommer att kännas i slutet av loppet. Ser verkligen fram emot träningen mot loppet då jag kommer göra en hel del nya grejer och det känns nästan lika motiverande som själva loppet i sig.

Innan jag drar igång med någon större mängd träning gäller det att först återhämta sig från Lidingöloppet. Det var riktigt trötta ben som coachade igår på friidrottsbanan och jag fick lov att gena över gräset för att hänga med min grupp på 200m intervallerna. På torsdag åker jag sedan till England för vårt första Löparläger i Peak District – hoppas att benen ska vara mer återhämtade tills dess. Hårdträningen får sedan starta efter jag kommer tillbaka.

Båda bilderna i detta inlägg är från när jag var på Gran Canaria för allra första gången 2013. Jag tyckte då det var utmanande att springa 24 kilometer med 1000 höjdmeter vilket bara det tog typ 5h i denna terräng. Nu ska det bli tre gånger så långt 😝

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: