Löpargrupperna har gett mig mer motivation!

Amanda Nekby september 6, 2017

Nu är det bara fem dagar kvar tills höstens löpargrupper startar.

I dag ger berättar Anders, av våra deltagare i löpargruppen på Södermalm hur det är att träna med oss! Han ser nu fram emot sin femte termin i löpargrupperna!

Hur kommer det sig att du började springa med våra löpargrupper?
Jag hade länge velat komma igång med löpträningen. När jag såg att det fanns en löpargrupp nära mig så fanns det inga undanflykter. Såg fram emot att få träna kontinuerligt i grupp och att få satsa lite på mig själv!

Vad är det bästa med löpargrupperna?
Det är kul att det finns olika grupper utifrån olika nivåer,  bas, medel  och tuff. Detta gör att alla kan delta på sina egna förutsättningar och man får springa med folk som är jämbördiga löpmässigt. Det finns alltid någon som springer i ungefär samma tempo som en själv vilket gör att man kan sporra varandra på träningspassen. Det tog ett tag innan jag vågade byta grupp till medel. Men möjligheten att kunna byta nivå på gruppen efter ett tag gör att man inte stannar av i sin utveckling som löpare. Löpargrupperna är också prisvärda och det är en trevlig stämning på varje pass.

En annan positiv komponent i löpargrupperna är variationen. Man får testa på många olika pass och förbättra sin styrka och uthållighet.

Vad tycker du om ledarna?
Ledarna i Runacademy är inspirerande och duktiga. Det finns ingen stress utan man får verkligen springa i eget tempo som passar en bäst själv. Ledarna är också bra på att alla får känna sig välkomna, sedda och duktiga.

Hur har löpargrupperna hjälpt dig i din löpträning?
Löpargrupperna har gett mig mer motivation. Nu springer jag även själv också resten av veckan. Jag har också fått bättre löpteknik.

Vad skulle du säga till de som är osäkra på att vara med i höst eller inte?
Kom som du är! Det finns utrymme för alla oavsett fysisk form från början.

Vill du också få mer inspiration, motivation och bättre löpteknik så som Anders har fått? 

Anmäl dig här till höstens löpargrupper! 


comments powered by Disqus