Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
Oktober 31, 2019

Nu har jag börjat att komma igång på allvar med träningarna inför Gran Canaria dit vi även arrangerar en löparresa veckan innan loppet. Mitt mål är att i mars springa Transgrancanaria som är ett lopp på 65 km och med över 2000 höjdmeter.

Just nu har jag dragit igång med min uppbyggnadsträning inför loppet.
Fokus är främst på att vänja kroppen att springa fler kilometrar i veckan. Ska man klara av att springa 65 km i bergen så krävs det att man har byggt upp en viss volym och tålighet i kroppen. Förra veckan blev det totalt 10 mil och den här veckan är tanken att jag ska försöka närma mig 11 mil.

Däremot är det så klart en utmaning att hinna få tid till all träning och det är inte alltid helt enkelt när man samtidigt ska få Runacademy att snurra runt samtidigt som man både har ett litet barn och en hund att ta hand om. Allt handlar då om planering för att effektivisera tiden.

På söndagar brukar jag därför planera min vecka och fundera då ut vilka dagar som det funkar bäst att träna på, vilka tider och hur jag ska få ihop allt med livet i övrigt. Det är svårt att vara spontan och göra lite vad man känner för – då blir det lätt att man bara skjuter på träningen och tänker att man ska göra det sen och då blir det ingenting gjort.

Just nu blir det mycket löpning fram och tillbaka till jobbet. Jag har 10 km till vårt kontor och det tar faktiskt inte så mycket längre tid att springa än om jag skulle åka kommunalt. Det gör att det knappt känns som det tar tid att träna – jag måste ju ändå på något sätt ta mig till kontoret.

Idag har det till och med blivit att jag kört veckans långpass på morgonen. I helgen kommer jag nämligen få svårt att springa så pass långt då min man är bortrest och jag är själv med Filip. Kände inte för att köra 27 km med barnvagnen. Startade därför långpasset vid 06:30 och kom till kontoret vid 9:00 – blev faktiskt en riktig skön start på dagen. Hade jag däremot inte planerat in det dagarna innan så hade jag aldrig gjort det spontant. Det behövs att man planerar träningen för att få det gjort.

Kan verkligen tipsa er att använda våra träningsprogram på vår medlemssida som jag jobbat fram tillsammans med mina kollegor om du vill att det ska underlätta i din planering. Här får man ett färdigt program med pass baserat på din målsättning så att du inte behöver planera själva träningspassen. Det går sedan smidigt att flytta passen mellan dagarna beroende på vilken dag i veckan som passar dig bäst.

En sak är i alla fall säker om man vill få till träningen i en hektisk vardag – se till att göra en plan för veckan på söndagen. Med en plan framför sig blir det både mer motiverande att träna men också lättare att få det genomfört med allt annat man har i livet.

Det blev även tre vänder uppför Hammarbybacken på morgonen  

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: