Stäng

Runacademys blogg

Bergen i Chamonix levererar extra allt!

Publicerad

Vi har nu spenderat två dagar i vackra Chamonix som har bjudit på äventyr, många höjdmeter och ett väder som har växlat friskt! Totalt är vi 32 deltagare och 4 ledare med på lägret och gemenskapen infann sig snabbt bland alla positiva människor som är med oss här.

På onsdag eftermiddag hade alla kommit till det pittoreska familjehotellet strax utanför Chamonix by som vi har som bas för löparlägret. Efter incheckning, lunch och en snabb genomgång av veckan gav vi oss iväg på vår första löptur tillsammans. Den första turen handlade mest om att skaka av sig resdammet och acklimatisera oss till den lite högre höjden vi befinner oss på.

Det var rejält varmt och svettigt men vi fick också se magnifika vyer redan på den första dagen. Nu var vi redo för en tre rätters middag på hotellet och alla de kommande dagarnas turer.

Under torsdagens tur fick vi verkligen lära oss hur ombytligt vädret kan vara i bergen och att man måste vara förberedd på allt! Vi började turen upp mot sjön Lac Blanc med solsken vilket gjorde alla positivt överraskade då vi alla hade följt väderprognoserna som visat ett enda stort regnmoln för dagen.

Ju längre upp vi kom, desto mer mulnade det på och slutligen kom det där regnet som vi alla mer eller mindre väntat på. Men det fantastiska var att alla fortsatte vara så otroligt glada och nöjda så det gjorde egentligen inget. Väl uppe på toppen på över 2300 meters höjd fick vi pulsa genom en hel del snö samt springa genom en intensiv (men kort) hagelstorm. Och sedan kom solen igen….och sedan regnet. Och solen.

Snöbollskrig i juli hör inte till vanligheterna..

Lac Blanc sjön

Ett väder som bjöd oss på extra allt gjorde faktiskt denna tur ännu mer dramatisk. Och man kan verkligen känna sig stark och nöjd av att ha klarat av dessa prövningar.

Leendet på folks läppar efteråt tyder på att det var en bra dag uppe i bergen och det fina är att under de kommande dagarna väntar ännu mer av liknande upplevelselöpning. Chamonix’s berg levererar och våra grymma deltagare likaså!

På eftermiddagen fick deltagarna köra ett corepass med Niclas!


2 kommentarer
  1. Ser helt magiskt ut😳😁😊

  2. Åh, vad häftigt! Jag vill också ☺️