Vad är väl godare än en riktigt vällagad vegetarisk bolognese? Inte mycket om ni frågar mig 🙂 Jag höftar alltid med kryddorna och har du inte exakt de som jag använt hemma så var kreativ och använd de torkade örter du hittar. Viktigast av allt är att vara generös, det ska vara mycket kryddor och mycket smak!
Världens godaste vegetariska bolognese
300 g quornfärs
1 dl (laktosfri) turkisk yoghurt
1 burk krossade tomater
1 dl rött vin
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar, chili, vitpeppar, timjan, basilika, dragon, mynta, vitpeppar
1 msk honung
4-5 vitlöksklyftor
Gör såhär:
Fräs quornfärsen i (kokos)olja och pressa ned vitlöken. Krydda! Tillsätt buljongtärning och vin, låt puttra 5 minuter. Rör om ibland. Tillsätt yoghurten och låt småputtra ytterligae 5 minuter. Tillsätt honung och krossade tomater och låt koka på låg värme under lock i 35-40 minuter. Servera med nykokt bönpasta och parmesan. Mumselimums! Önskar er alla en underbar fredag!
Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.