Har du svårt att komma på vad du ska äta i helgen? Vill då passa på att tipsa om denna goda vegetariska paj som vi gjorde igår. Den blev verkligen lyckad. Genom att använda kesella istället för smör i degen så blir pajen inte lika fet och så får man även i sig mer protein.

Ingredienser till pajdegen
1 burk Kesella
2,5 dl vetemjöl (Kan byta ut 1dl till grahamsjöl för lite mer fiber)
1 kryddmått Salt
Ingredienser till pajfyllningen
2st broccoli (Broccolin ska vara hackad och jag valde att inte ha med stjälken)
1 burk strimlade soltorkade tomater
1 paket tärnad fetaost
2dl matlagningsgrädde
2 ägg
Salt och peppar
Riven ost till gratinering
Så här gör du:
1) Blanda ingredienserna för pajdegen och bred ut i en form. Kan vara bra att smöra formen för att pajdegen inte ska fastna. Värm pajskalet i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
2) Blanda ihop alla ingredienser för pajfyllningen
3) När pajskalet gräddats en kort stund i ugnen fyller du sedan på med pajfyllningen.
4) Strö över den rivna osten
Pajen ska sedan vara i ugnen i 40 minuter på 225 grader (Eller till den fått en fin färg).
Serveras gärna med en god sallad med ruccola, avokado, körsbärstomater och rödlök.
Smaklig måltid