Stäng

Runacademys blogg

Välkommen till vårens stora löparkonvent!

Publicerad

 

IMG_2690.JPGVälkommen till Runacademys stora Löparkonvent. En dag ägnad till löpning med många spännande föreläsningar, träningspass, yoga och mycket mer. Det kommer att bli en lärorik, inspirerande och mycket rolig dag som kommer ge dig extra motivation till vårens alla lopp!

Under dagen har du chansen att fördjupa dig i löpteknik, träningslära, kost, styrketräning för löpare och prova en massa roliga löpträningsformer.

Du kommer att bli coachad av självaste grundaren av Runacademy i form av Petra Kindlund som även är känd som träningsexpert från flera olika tidningar. Med finns även en av Sveriges främsta löpare i form av Johanna Bäcklund som bland annat har en femteplats från Stockholm maraton och en andraplats från Lidingöloppet. Med på tåget finns även flera av Runacademys duktiga och erfarna löpcoacher.

Du kan räkna med hög kvalité och mycket kunskap under dagen!

 

11406511_440604002777258_8721151343463611224_o


 

Program:

Löparkonventet är lördagen den 9 april 2016 på Quality Friends hotel i Solna. 

Dagen kommer starta 9.15 och avslutas 16.30 och innehåller både inspirerande föreläsningar och en mängd olika träningspass samt workshop. Du kommer själv kunna välja vilka föreläsningar samt träningspass som du vill gå på.

 

Föreläsningar 

Träningslära och träningsplanering
Hur ska du lägga upp träningen för att utvecklas på bästa sätt och för att träningen ska bli roligare?
Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.

Kost för optimal prestation
Hur påverkar kosten vår prestation i vardagen så väl som i träningen? Behöver vi äta kolhydrater? Är det bra att äta extra mycket protein och hur viktigt är det med vitaminer?
Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är grundare till Runacademy samt utbildad näringsfysiolog från Karolinska Institutet.

Skador och rehab för löpare
Vilka är de vanigaste löparskadorna? Hur ska du göra för att hålla dig skadefri?
Föreläsningen hålls av naprapat Tobias Ydén från Access Rehab.

Från 60m till ultra
Petra Kindlund har tävlat i Sverige eliten på alla distanser  från 60 m till ultralopp på 90 km och däremellan har hon sprungit VM på extrema bergslopp i alperna så väl som att hon har en andraplats från VM i snöskolöpning. Vilken distans är absolut tuffast att springa? Hur skiljer sig träningen åt för en 800m löpare kontra en ultralöpare? På den här föreläsningen kommer du garanterat bli inspirerad att våga prova nya utmaningar och få en hel del tankeställningar kring vad löpträning egentligen innebär.
Petra Kindlund är grundare av Runacademy, utbildad näringsfysiolog, PT och löpcoach.

 

Träningspass och workshop

Workshop i Löpteknik
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Workshop: Styrka för löpare
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Workshop: Löpteknik i backe
I det här passet får du lära dig hur du lättare kommer uppför backarna samt hur du sparar kraft och energi i nedförslöpningen.

Yoga för löpare
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.

Tuffare träningspass – Fartlek
Utmana dig själv genom en tuff fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Tuffare träningspass – Överraskningspass
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Ett mer detaljerat schema får du i samband med din anmälan.


 

Allt detta ingår:

– Alla träningspass och workshop under dagen
– Inspirerande föreläsningar
– Lunch i form av sportbuffé på Quality Friends hotel
– Vattenflaska och buff från Runacademy
– Goodiebag med allt möjligt smått och gott

För dig som inte är bosatt i Stockholm har vi även ett fördelaktigt boendeförslag.

 

Pris för hela dagen: 895kr (medlemmar 845kr)

Pris för dig som vill övernatta: 1295kr för hela konventet + en övernattning i dubbelrum. (enkelrumstillägg tillkommer med 250kr). Vill du bo två nätter är priset för extra natt 400kr i dubbelrum och 650kr i enkelrum.


Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor.

 


I samarbete med:

QH Friends Stockholm

 


Kommentarer avstängda.