Stäng star

Runacademys blogg

5 tips att få in träningen i vardagen

Publicerad

Nu i augusti är det många av oss som kommer tillbaka till våra vanliga rutiner med skola och jobb. Här ger vi dig några tips på hur du får in träningen som en del av din rutin i vardagen.

1) Planera din träning
Att ha en plan på vad du ska träna, hur och när, gör träningen mycket enklare. Ett tips är att ha framförhållning och planera upp kommande veckas träning i veckoslutet exempelvis en stund på söndagskvällen. Planerar du din träning är det även större chans att den blir av.

2) Förbered träningen dagen innan
Att förbereda träningen gör att det blir mycket smidigare att komma iväg på träningen och du sparar tid. Ett tips är att kvällen innan packa din träningsväska eller lägga fram dina träningskläder så kommer du smidigare iväg.

3) Spring istället för att åka kollektivt eller ta bilen
Att springpendla är ett bra sätt att få till träningen då det inte finns mycket tid över. Har du långt till jobbet kan du hoppa av några stationer innan och springa sista biten.

4) Träna på morgonen eller lunchen
För att tjäna in tid och garantera att träningen blir gjord så kan det vara smart att antingen träna tidigt på morgonen eller under lunchen. Det är extra skönt att redan ha tränat när du kommer hem efter en lång arbetsdag!

5) Kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av
Även om du har bara 10 minuter över för träning är det bättre att springa i 10 minuter än att inte träna någonting alls!

Lycka till!


Kommentarer avstängda.