Stäng

Runacademys blogg

Nu ska vi ha kul i skogen!

Publicerad

Nu har det blivit dags för vårens andra trailpass, där vi kommer att utmana er på en trailslinga som kommer att vara full av olika hinder och ”uppgifter” som ni ska klara av längs med vägen. Vi kommer att utmana era färdigheter att springa effektivt på stigar och lära er att bemästra olika hinder som kan dyka upp när man springer i skogen.

Veckans intervallpass kallar vi Trailbaneutmaningen och den kan ni läsa om i mer detalj på medlemssidan!


Exakt hur banan ser ut och vilka hinder du möter på din ort kommer att variera eftersom vi utnyttjar det som finns tillgängligt i naturen runt omkring. Skogen kan verkligen vara som en enda stor lekplats och med det här passet vill vi uppmuntra er att hitta den glädjen i skogslöpning och att se hindren som en rolig utmaning istället för något jobbigt! En löprunda i skogen kan ge mycket naturlig intervallträning då det oftast är kuperat – så varför inte göra en backrusch uppför en backe för att sedan springa lugnt ett tag, spring över rötterna med snabba fötter eller använd en omkullblåst trädstam som avstamp upp på en berghäll?

Fantasin är egentligen det enda som sätter stopp när man springer i skogen och den här veckans ska vi ha riktigt roligt!

Inför trailpasset rekommenderar vi att du har på dig trailskor om du äger ett par sådana. Med trailskor får du mycket bättre grepp på stenar och rötter, samt att de är förstärkta framtill så det inte gör lika ont om du skulle råka slå i något hinder. Har du inte trailskor så går det såklart även bra att springa med vanliga löparskor.

Lycka till på veckans pass!

IMG_7867.JPG


Kommentarer avstängda.