Stäng

Runacademys blogg

Astrids bästa maratips!

Publicerad

Astrid är en av våra deltagare i Uppsalas löpargrupp. Trots att hon bara är 23 år gammal har hon genomfört flera maraton. Sitt första maraton gjorde hon redan som 18 åring! Hela historien till varför det kom sig att Astrid började springa var för att hon och hennes gymnasiekompisar utmanade varandra på att klara en maraton. De hade tillsammans börjat träna regelbundet och tyckte att det vore en ”kul grej” att springa ett maraton ihop innan studenten. Sagt och gjort så blev det så och 2013 sprang Astrid sitt allra mitt första maraton. I dag berättar Astrid för er om sin löpträning och ger er hennes bästa maratontips!

Du springer med Uppsalas löpargrupp, hur kom det sig att du började springa med Runacademy?
Jag sökte mig till Runacademy för att jag kände att jag behövde motivation och kvalitet i min löpning. Jag hade problem med att få till intervallpass och pass där jag utmanade mig själv. Löpargruppen ger varje vecka ett bra och genomtänkt pass, någon som peppar och gemenskap. Nu springer jag dessutom mer kontinuerligt under hela året och fler gånger i veckan än tidigare. Löpningen blev roligare och jag känner mig mer inspirerad kring löpningen i stort!

Du har sprungit flera maraton, hur förbereder du dig fysiskt och mentalt inför loppet?
Jag önskar att jag kunde svara att jag förberedde mig väl alla gånger men jag är väl som alla andra, bara människa där allt ska gå ihop. Specifikt ett år hade jag mycket problem med benhinnorna och fick gå på spinning i stället för att springa. Det blev så mycket spinning till slut att min pojkvän några veckor innan loppet frågade om jag hade tänkt cykla runt Stockholm maraton. Men det gick det med, jag kom runt och utan cykel.

Mentalt när jag springer försöker jag tänka positivt. Jag vet ju när jag står på startlinjen att jag har gjort mitt bästa utifrån rådande förutsättningar. Det känns såhär med några lopp i bagaget lättare mentalt, jag vet ju att jag kan!

Astrids bästa tips för dig som ska springa Stockholm maraton den 2 juni!
1. Ta det lugnt. Alla hetsar upp sig så, är det inte över vädret så är det över sportdryckens fabrikat eller vad det nu må vara! Prova inga nya dieter, skor eller kläder utan ta det säkra före det osäkra!
2. Njut! Stockholm är en fin stad och det är fantastiskt med all publik längs banan!
3. Köp något riktigt gott som du lägger i väskan för att knapra på efter loppet. Jag brukar köra på en delicatoboll eller lite snacks av något slag. Vid 39 kilometer, när det känns som det aldrig ska ta slut, kan man bli riktigt motiverad av något så enkelt som en delicatoboll inom den närmsta timmen.

Vi vill tacka Astrid för de tipsen och önska henne lycka till med löpningen i sommar!


Kommentarer avstängda.