Stäng star

Runacademys blogg

Därför är massage bra för löpare

Publicerad

Trötthet, stelhet och tunga ben är inte alltid så skönt att springa på. Men massage kan hjälpa dig. Massage är ett jättebra medel för att förbättra prestation och påskynda återhämtningen i musklerna för dig som är löpare. När man är på massage så hjälper massörens händer till att förbättra blodflödet till musklerna på så sätt ökar blodcirkulationen i musklerna. Detta gör att musklerna blir smidigare samt muskelspänningen minskar och smärta minskar.

Massage är ett superbra komplement till träning och tävling.
Efter ett tufft träningspass förebygger massage att mjölksyreansamling i musklerna. Massagen gör då att vi återhämtar oss snabbare så att träningseffekt och prestationen ökar. Några dagar inför en tävling kan massage vara en del av uppladdningen för att få piggare ben till loppet. Inför ett lopp kan man även vara lite nervös. Massagen kan då hjälpa dig få lite avkoppling och minska nervositeten inför tävlingen.

På Access Rehab kan du få massage utifrån dina behov.
Alla våra medlemmar i löpargrupperna och på våran medlemssida har 10 % rabatt på alla Access Rehabs behandlingar.

Det är inte alltid bara benen som behöver få sig en massage omgång som löpare. Även nacke och skuldror kan behöva masseras.

I många av dagens arbetet sitter vi mycket vid datorn och arbetar vilket kan leda till spänningar i musklerna som löper vid nacken och runt skulderbladen. Jag, Amanda får ofta spänningar och känner smärta i det partiet. Spänningarna som jag får vid kontorsarbetet tar jag sen med mig i löpningen. Detta gör så att även min armpendling i löpningen blir lidande när jag är spänd där. För ett par veckor sedan var jag då hos Mia Edvardsson som arbetar på Access Rehab i Vasastan.

Med hjälp av Mias massage släppte spänningarna i nacken och skulderbladen, smärtan minskade och min armpendling blev mycket bättre. Tack vara Mias massage hade jag inte längre ont och jag kund några dagar senare prestera på topp när jag sprang ALJ-open på Stadion.

mia vasatan2

Massage är verkligen ett superbra verktyg för att öka välbefinnandet i kroppen och sinnet!

I vår kommer vi dessutom utgå ifrån Access Rehab i Vasastan med löpargruppen i Stockholm – Vasastan!


Kommentarer avstängda.