Stäng

Runacademys blogg

Glutenfritt tunnbröd med sötpotatis

Publicerad

Är du som jag som börjar sväva på små rosa moln av tanken på rykande färskt tunnbröd? När jag var liten var det superlyx de dagar mamma och pappa hade köpt hem det och det var superviktigt att det var bakat samma dag, annars fick det vara 🙂 Smör, ost, skivad gurka och örtsalt. Det var grejer det! Lyxar jag med det idag så går jag in i en dimma jag inte hittar ur för resten av dagen och blir med gravidmage. Inte värt det! MEN för några veckor sedan bakade jag ett ljuvligt glutenfritt tunnbröd med sötpotatis som var sååå gott! Enkelt att göra också och det enda du behöver är lite extra tid för jäsningen 🙂

Glutenfritt tunnbröd med sötpotatis

50 g laktosfritt smör
2,5 dl (havre)mjölk
1 msk honung
1,5 tsk brödkryddor
25 g jäst
3 dl havremjöl
2 dl rismjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
400 g kokt sötpotatis

Gör såhär:
Smält smöret i kastrull, häll i havremjölken och brödkryddorna och värm till fingervarmt. Smula ned jästen och rör tills den löst upp sig.

Blanda ihop rismjöl, havremjöl, salt och fiberhusk. Häll över mjölkblandningen och rör ihop till en kletig deg. Låt jäsa under bakduk 75 minuter.

Pressa ned den nykokta sötpotatisen och knåda in i degen, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i mindre bitar och kavla ut. Stek några minuter per sida i stekpanna på medelhög värme tills de får lite färg.
Grymt gott med stekt ägg på, mmmmhhhmmm!

IMG_3553 IMG_3555 IMG_3577 IMG_3572

 

Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.


Kommentarer avstängda.