Stäng

Runacademys blogg

Hemgjort fröknäcke

Publicerad

Vad är väl godare än hemgjort fröknäcke, avokado och lite flingsalt? Mums säger jag! Detta slänger du ihop i en handvändning och sen sköter det sig självt i ugnen under 1 timme. Glutenfritt och fullproppat med fibrer, nyttigt fett, vitminer och mineraler. Topp, topp, topp! Perfa att slå in i cellofan och ge bort på glöggbjudningen eller till det egna kvällsmyset som snacks, mellanmål toppat med avokado/ hummus, eller kanske rentav till ostbrickan! Har du inte alla frösorter hemma så ersätt bara med de du har, sort spelar mindre roll så länge mängden blir rätt!

Enkelt glutenfritt fröknäcke

2 dl majsmjöl

1 dl sesamfrön

0,5 dl hampafrön

0,5 dl pumpafrön

0,5 dl chiafrön

0,5 dl raps- eller majsolja

2 dl kokande vatten

några nypor flingsalt

(1,5-2 tsk torkad rosmarin)


Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 °.

Blanda ihop alla torrvaror med majsmjöl och olja.

Häll över det kokande vattnet och rör ihop till en jämn smet.

Bred ut smeten riktigt tunt på bakplåtspapper, skåra.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.

KLART!

IMG_2910 IMG_2913

 Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.


Kommentarer avstängda.