Vad är väl godare än hemgjort fröknäcke, avokado och lite flingsalt? Mums säger jag! Detta slänger du ihop i en handvändning och sen sköter det sig självt i ugnen under 1 timme. Glutenfritt och fullproppat med fibrer, nyttigt fett, vitminer och mineraler. Topp, topp, topp! Perfa att slå in i cellofan och ge bort på glöggbjudningen eller till det egna kvällsmyset som snacks, mellanmål toppat med avokado/ hummus, eller kanske rentav till ostbrickan! Har du inte alla frösorter hemma så ersätt bara med de du har, sort spelar mindre roll så länge mängden blir rätt!
Enkelt glutenfritt fröknäcke
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
0,5 dl hampafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl chiafrön
0,5 dl raps- eller majsolja
2 dl kokande vatten
några nypor flingsalt
(1,5-2 tsk torkad rosmarin)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 °.
Blanda ihop alla torrvaror med majsmjöl och olja.
Häll över det kokande vattnet och rör ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten riktigt tunt på bakplåtspapper, skåra.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.
KLART!
Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.