Stäng

Runacademys blogg

Kikärtsburgare

Publicerad

Äntligen fredag och vad passar väl då bättre än att tillaga lite goda kikärtsburgare med fetaröra till kvällens middag? Mums!

Kikärtsburgare med zuccini och morot
4 portioner

ca 500 gram kikärtor (eller andra bönor)
1 mellanstor riven zuccini
1 stor riven morot

1 dl finhackade valnötter
1-2 tsk fiberhusk

2 finhackade schalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, svartpeppar, timjan

1 burk (laktosfri) kesella
1 pkt fetaost
2-3 pressade vitlöksklyftor
vitpeppar, chili, svartpeppar

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop fetaröran och ställ i kylen att vila.
Fräs zuccini, morot, schalotten och vitlök några minuter.

Blanda med övriga ingredienser och mixa till en slät smet i matberedaren.
Forma till biffar/burgare och stek på låg värme till dess att de är genomstekta och har fått fin färg.

Servera med fetaröran, (glutenfritt) bröd och grönsaker. Njut!

IMG_4857 IMG_4859

Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.

 


Kommentarer avstängda.