Stäng

Runacademys blogg

Mäktigt med hundratals Runacademylöpare på Vårmilen!

Publicerad

Igår gick Vårmilen av stapeln – Lidingöloppets millopp som ger ett smakprov av vad ett Lidingölopp innebär med en rejält kuperad bana. Loppet fungerar även som ett seedningslopp till de övriga loppen under Lidingöloppshelgen i höst.

På startlinjen stod flera hundra Runacademylöpare vilket skapade en väldigt häftig känsla då man såg våra t-shirts och linnen var man än tittade. Visst tävlade vi mot varandra, men främst var vi där som ett lag där vi stöttade och hejade fram varandra!

Dagen till ära hade sommarvärmen kommit och solen sken på Lidingö när vi samlades vid vårt tält runt 10:30 på förmiddagen. Starten gick klockan 12:00 men innan dess ville vi såklart träffas och mingla och ladda inför loppet. Det var mycket nervositet i gruppen, och då är det alltid skönt att ha många andra runt sig som är stöttande och uppmuntrande. Många hade inte sprungit ett lopp på väldigt lång tid och för några var det till och med deras första millopp!

Vid 11:10 samlade vi ihop gruppen för ett gruppfoto innan vi delade in oss i mindre grupper för att köra uppvärmning inför loppet. Våra duktiga ledare från löpargrupperna höll i uppvärmningen och samma personer agerade sedan farthållare under loppet för de som ville springa på 50, 60 eller 70 minuter. Efter en lätt jogg, några tänjningsövningar och löpskolningsövningar var vi redo att ta oss an loppet. Nu var vi laddade!

Hela gänget inför starten!

Nu är de iväg! Amanda går ut starkt och även Anthony som ni ser i det högra hörnet.

Vi som inte sprang loppet agerade förstås hejaklack och vi gjorde vårt bästa att heja på alla löpare och ge dem energi för att orka hela vägen.

Samtliga som tog sig i mål på denna krävande bana gjorde givetvis ett strålande jobb, men det var några som utmärkte sig lite extra och som tog sig in på vår lista över klubbrekorden för Runacademy IF! En stor eloge till er som tog er in i statistiken på denna tuffa mil.

• Anthony Herring sprang på 37:29 vilket innebar att han tog sig in på en 10:e plats för herrarnas statistik samt en 5:e plats för herrar 35 år.
  • Katarina Agg sprang på 41:46 som gav henne en 10:e plats i damernas statistik men även en 1:a plats på damer 45 år.
  • Annica Sahlqvist sprang på 47:02 som gav henne en 4:e plats i damer 35 år.
  • Karl Avedal sprang på 41:09 som placerade honom på en 3:e plats i herrar 40 år.
  • Åsa Pyka bättrade på sin tid i damer 40 år då hon sprang på 47:39 för att ge henne en 4:e plats i statistiken.
  • Göran Hedén sprang på 46:57 för en stark 3:e plats i herrar 50 år.
  • Anna Entian sprang på fina 50:38 för en 2:a plats i damer 50 år.
  • Helena Wennström och Ann-Sofie Falck sprang på 57:03 respektive 1:01,02 vilket gav dem en 4:e plats samt 5:e plats i damer 55 år.
  • Lars Görlin och Thomas Nordahl slog sig båda in på statistiken för herrar 60 år. Lars på en 2:a plats med 52:06 och Thomas en 5:e plats med 1:06:55.
  • Lena Pettersson klockade in på 1:00,00 för en 2:a plats i damer 60 år.
  • Herrar 65+ fick en ny topptrio genom Crister Torninger på 57:23, Peter Wilhelmsson på 59:34 och Hans Bertilsson på 1:02,54.
  • Damer 65+ fick en ny 3:e plats genom Maria Brunskog på 1:13,55 samt att Eira Fuchs bättre på sin 4:e plats med tiden 1:17,55

Efter målgång återsamlades vi alla vid vårt tält för att lättade prata om våra upplevelser och resonera över hur jobbig banan faktiskt var. Vi bjöd även på fika som smakade väldigt gott efter ett tufft lopp.

Tack alla som kom – medlemmar, ledare och åskådare! Ni gjorde detta till en riktigt rolig och minnesvärd dag. Visst ses vi igen nästa år?

Alla härliga foton från gårdagen hittar du HÄR!