Stäng

Runacademys blogg

Saffransscones

Publicerad

Dessa saffransscones är supergoda och ska ätas rykande varma direkt från ugnen. Mumsers! Vill du inte ha dem glutenfria så ersätt bara mandel-ris- kokosmjöl och fiberhusk med dinkelmjöl eller liknande!

Underbara saffransscones

1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
3 ägg
1 mosad banan
en nypa salt
0,5-1 msk agave/honung

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa samman ägg, banan och agave. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör sen ned i äggsmeten. Klicka ut fyra större eller sex mindre scones på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter.
Servera med vällagrad ost och hemgjord chiasylt. Mmmmhmmm!

IMG_3154 IMG_3147 IMG_3149 Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.


Kommentarer avstängda.