Runacademys blogg

Starka insatser av Malin i Winterrun!

Publicerad

Vår ledare i Hammarbysjöstad, Malin Starfelt, visade styrka på gårdagens Winterrun i Stockholm.

Först sprang hon fem kilometersloppet som hon vann i ett kontrollerat tempo. Direkt efter var det sen dags för 10km där hon kom trea efter ett tufft motstånd.

– Det var riktigt kul att springa och kände mig rätt stark. Såg första 5km som ett bra fartpass där jag inte gick helt på max. På 10km var det mycket tuffare motstånd, men hade svårt att utmana då benen var lite för trötta efter det första loppet. Det var däremot en riktig bra genomkörare och banan är ju också rätt tuff med en del backar säger Malin om sina lopp.

Det är en stor styrka av Malin att springa lopp utan att lätta på träningen innan och bara se det som träning. Många löpare vill annars bara tävla när det är i toppform. Malin tränar just nu för fullt för att springa Hamburg maraton den 29 april och Winterrun var alltså bara en del av den uppladdningen. Hon hade så klart sprungit fortare på 10km loppet om hon inte sprungit 5km innan. Men inför uppladdningen inför maran så är det så klart mycket bättre att springa längre och då göra båda loppen. Det visar på en stark målmedvetenhet.

Vi önskar Malin ett stort lycka till med träningen inför Hamburg maraton där det inte alls är omöjligt att om allt går bra så skulle hon kunna kvala till EM.

Var det fler av er som sprang Winterrun igår?

Bilder på Malin tagna från arrangörernas Facebook sida.

Meriterade löpare Charlotte Karlsson och Lisa Ring var stax före Malin som hade sprungit ett 5km lopp precis innan.