Stäng star

Runacademys blogg

Unna dig att springa långsamt

Publicerad

Hoppas ni alla hade en trevlig julafton!  Det är så skönt att nu dagen efter all julmat få röra på sig lite. Det behöver inte vara särskilt hårt, jobbigt och länge. De korta turerna har också betydelse!

Det är helt okej att idag bara lufsa lite. Lägg inte ribban så högt. Det behöver inte heller vara särskilt långt. Det är helt okej att bara vara ute 20-30 minuter. För vet du vad? Det är många korta turer tillsammans som faktiskt ger effekt. Bättre att springa lite oftare men kortare än sällan och långt. Allt är också bättre än inget och det är viktigt att ibland få in pass som är utan krav och press.

Vi har annars så höga krav på oss i allt det vi gör. Låt inte löpningen därför också bli för kravfyllt, då är risken att det tar energi istället för att ge. Se därför till att också bara få njuta av löpningen. Njut av juldagens stillhet, tystnad och av den friska luften. Det gör inget om det är i ett tempo så det känns som du skulle lika gärna gå. Långsamt tar dig också framåt. Allt behöver inte stressas.

Löpning handlar nämligen inte bara om att prestera och att pressa sig, det är minst lika viktigt att få in de rofyllda passen där du andas lugnt och det får kännas lätt. Du måste inte alltid vara helt slut och pressa dig för fullt med svidande mjölksyra. Det är både sunt för själen och minskar stressen att på vissa pass bara ta det lugnt. Unna dig idag en sådan tur. Känna glädje istället för måsten. Träning måste inte alltid vara jobbigt.

Den korta och långsamma turen ska inte underskattas. Den kan göra underverk. Allt är också bättre än inget och du kommer känna dig både piggare och friskare efteråt!

Ha en fin dag allihopa!


Kommentarer avstängda.