Stäng

Runacademys blogg

Veckans recept: Morots- och linsbiffar med bulgur

Publicerad

Vet du inte vad du ska laga till middag ikväll? Här kommer ett middagstips i form av vegetariska biffar med bulgur och tzatziki.

Biffarna innehåller linser som är en bra proteinkälla och morötter innehåller mängder av antioxidanten A-vitamin.

 

 

 

 

Recept 4 portioner

2 dl röda torkade linser
2 stora morötter rårivna
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk ströbröd
2 ägg
1 tsk mald spiskummin
salt
svartpeppar

Tzatzikin:
Creme fraische, kvarg, gräddfil eller youghurt ca 4 dl
1/2 gurka riven
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
eventuellt lite honung

Servera med bulgur och sallad

Gör så här: 

Koka linserna i 2 dl vatten, Låt svalna lite när de blivit mjuka
Finhacka lök och vitlök och stek i olja
Blanda rivna morätter, linser ägg, ströbröd, löken och kryddor i en bunke
Forma smeten till biffar och stek på medelhög värme tills de fått lite stekyta på båda sidor
Servera med bulgur sallad och tzatziki


Kommentarer avstängda.