Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Därför är det så härligt att springa i bergen!

Publicerad

Vi har flera löparresor i sommar där bergen och fjällen står i centrum. Och med all rätt! Att springa i bergen är något alldeles extra som man som löpare bör uppleva någon gång i livet. Här njuter vi av magnifika vyer och skapar minnen för livet!

Här listar vi några anledningarna till att vi älskar bergslöpning:

1. Naturupplevelserna ger massor av energi

Alla vackra vyer kommer att få dig att glömma bort att du är trött. Eller åtminstone kompensera upp tröttheten. Man får enormt mycket energi när man kommer runt ett hörn och vyerna helt plötsligt förändras. Man blir uppfylld av alla naturupplevelser!

2. Fokus förflyttas från fart till tid

I bergen kommer din kilometerfart att vara betydligt långsammare än normalt. Du kommer istället att vara ute under en längre tid (ibland en hel dag) och det är då viktigt att jobba med låg intensitet. Eftersom farten blir oviktig kan du istället fokusera på att njuta av miljöerna och det trevliga sällskapet!

3. Du lär känna vänner för livet

När du är ute långa dagar i bergen hinner det mesta avhandlas. Det är inte ovanligt att man öppnar upp sig på ett sätt som man inte gör normalt med människor man nyss träffat. När ens enda fokus är att springa och vardagens övriga “distraktioner” tas bort har man mycket tid att diskutera allt möjligt i livet.

4. Man utmanar sig själv

Livet ska inte alltid vara lätt och tryggt. Ibland behöver man utmana sig och göra saker som skrämmer en lite – det är detta man verkligen kommer att minnas! När man kommer upp i bergen kommer det att vara en del branter som gör att höjdrädda resenärer får en rejäl utmaning. Det är visserligen inte farligt, men känslan när man är höjdrädd och ändå klarar av att vistas (och springa!) på dessa platser ger en enorm stolthet.

Många slår även längd- och distansrekord med råge på våra resor vilket självklart ger en enorm ego-boost!

5. Vad som helst kan hända!

I bergen kan man uppleva 4 årstider under en löptur, och man vet aldrig riktigt vad som väntar runt hörnet. En dag som börjar med strålande sol kan plötsligt innebära tät dimma för att några minuter senare vara strålande sol igen. Alla upplevelser skapar minnen och det är skiftningarna och utmaningarna man minns mest! Du kan även vara trygg med att våra ledare tar väl hand om dig i alla lägen.

Välkommen att följa med oss och skapa minnen för livet på någon av våra magiska berg- och fjälläger!

LÖPARRESA TILL CHAMONIX, 3-7 JULI

  • Det här är resan för dig som gillar storslagen natur. Här bjuds det på dramatiska vyer och många höjdmeter när vi springer i hjärtat av de franska alperna.

LÖPARRESA TILL DAVOS, 18-23 JULI

  • Att springa i dessa berg i de schweiziska alperna är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer. Vi springer delar av banan av Swiss Alpine och genom miljöer som hämtade ur Sound of Music!

LÖPARLÄGER I SVENSKA FJÄLLEN I GRÖVELSJÖN, 15-18 AUGUSTI

  • Här får du uppleva fjällen i löparskorna. Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje.

Kommentarer avstängda.