Mars 03, 2019
Petra Kindlund

I helgen har vi haft en ledarutbildning med ett nytt deltagarrekord med närmare 100 ledare som ska coacha er i vår. På tidigare utbildningar har vi varit runt 50-60 ledare. Att det blev så många beror till stor del på att vi till våren startat upp löpargrupper på hela nio ytterligare orter!

Det blev en hel del nya logistiska utmaningar med så många deltagare som gjorde att vi var något nervösa inför utbildningen. Men med en bra planering där vi bland annat fick hålla samma föreläsning i två omgångar så löste sig allt väldigt fint. Idag var det dock extra utmanande när det bjöds på snöblandat regn som gör att man lätt blir kall när man ska vara ute i stortsett hela dagen. Vi var därför extra imponerade över att våra ledare ändå höll humöret uppe och var så positiva under hela dagen. De är verkligen taggade inför att få coacha er i vår!

Utbildningen startade igår med löpteknik och träningslära. Deltagarna fick även lära sig Hjärt & Lungräddning samt så fick de testa på att själva bli coachade på ett pass för att se hur det är att vara den som är deltagare.

Bilder från lördagens kanonväder

Idag har stort fokus varit på att ge feedback och hur man blir en bra ledare. Vi startade med workshop i löpskolning där de även fick öva på att ge feedback till varandra. Johanna från kontoret höll sedan en viktig föreläsning om vad som krävs för att bli en duktig ledare och hur man t.ex. håller ihop en grupp som består av många olika nivåer.

Dagen har sedan avslutats med löpteknik i backe och i trail samt att de fått göra olika övningar med att coacha varandra.

Det har varit en väldigt intensiv men givande helg. Nu är våra ledare riktigt laddade att få coacha er och ser framemot det mycket!

Du har väl också anmält dig till vårens löpargrupper? Här kan du annars läsa mer om grupperna.

Bilder från dagens snöblask

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: