Senaste nytt från Runacademy:

Januari 15, 2020

Stefan har drabbats av stroke två gånger under, en år 2013 och ytterligare en år 2015. Han blev då först förlamad och läkarna trodde inte att han skulle överleva. Efter intensiv rehabilitering blev han sedan inspirerad till att börja löpträna, något han aldrig trodde var möjligt. Stefan har sprungit med oss i två terminer, tagit stora steg i sin utveckling och överraskat både läkare och sig själv! Han röstade nu precis fram till året 2019:s överraskning. I dag får ni höra mer om hans resa.

Stort grattis Stefan! Hur känns det att bli framröstad till årets överraskning?
Det känns helt otroligt. Jag är så glad.

Hur såg du på träning innan du fick dina två stroke?
Innan sjukdomen var träning det värsta jag visste. Nu är det det bästa jag vet!

Hur tog du dig tillbaka efter dina två stroke?
Jag fick en fantastisk sjukgymnast efter andra stroken som utmanade mig med olika övningar och satte upp nya mål. Efter stroken så satt jag i rullstol men snabbt försvann den och vi började träna på att gå. Hon peppade mig och vi gick bland annat i trappor som gjorde att jag blev starkare. Efterhand kunde jag börja cykla och var med på spinningpass som hon ledde. Min sjukgymnast var med mig första gången som jag tog mina första löpsteg på Rålambshovsparkens gräsmatta. Det kändes fantastiskt! För tre år sedan kunde jag ställa upp i mitt första lopp. Det var Bellmanstafetten. Jag gjorde Bellmanstafetten även under år 2019, då lyckades jag springa på 30 minuter.

Vad känner du idag när du springer? 
Nu när jag springer känner jag mig otroligt stolt över mig själv. Jag är så nöjd över vad jag har åstadkommit.

Vad anser du är nyckeln till att du har lyckats ta dig tillbaka? 
Anledningen till att jag har lyckats är min mentala styrka. Jag bestämde mig för att bli så bra som möjligt efter sjukdomen. Det har varit en lång resa men jag är en tävlingsmänniska och har aldrig gett upp även fast det har varit en tuff resa.

Du springer nu med våra löpargrupper. Hur har din upplevelse varit av löpargrupperna? 
Det är jättekul att springa tillsammans i en grupp. Jag kände mig välkomnad från start. Det bästa med löpargrupperna är en gemenskapen som de ger.

Vad har du för mål och visioner med din löpträningen under år 2020?
Nu under 2020 siktar jag på att bli snabbare på både 5 och 10 kilometer. Jag ska också springa min första halvmaraton Kungsholmen runt. Sen år 2021 tänker jag springa Göteborgsvarvet.

Stort lycka på dina löparutmaningar önskar vi dig Stefan! 

 

 

6 kommentarer
  1. Heja dej Stefan!!! Wow! Vilken inspirerande historia!!! Den mentala styrkan hade man gärna velat ha! 😇

  2. Heja Stefan!

  3. Så inspirerande Stefan 🙂

  4. Du e grym stefan!!!
    Helt otroligt vilken styrke resa du gjort.
    Vi alla hejar på dig här hemma 🙌👊🏻

  5. Heja Stefan, fantastisk läsning!

  6. Härlig läsning. Du är stark 💪😄

Fler inlägg:
Bloggarkiv: