Stäng star

Runacademys blogg

2018 blev Johannas längsta och bästa säsong hittills!

Publicerad

Min (Johannas) säsong inleddes redan i mars när jag och min man Pontus åkte för en weekend till Rom. En självklarhet när vi bokade vårt resmål var även att titta var det fanns ett lämpligt halvmaraton.

Redan då fick jag ett bra formbesked när jag slog till med nytt personbästa med 1min 38 s till 1.16.52. Detta toppades sedan under våren med nytt personbästa på milen 34.50 och ett silver på SM i halvmaraton.

Under sommaren bestämde jag mig för att anmäla mig till Valencia marathon. Jag fokuserade därför på att förlänga mina långpass under sommaren men även den totala veckomängden.

När jag sen skulle börja tävla igen under augusti kände jag mig aningen seg, det tog några lopp innan jag kände att jag hade fått upp lite fart.
Under hösten lyckades jag med att både springa mitt jämnaste lopp under SM 10000 (där jag slutade 4:a på 35.12) och första gången negativ split under Tjejmilen (4a på 35.24). Men efter min tredje plats på Stockholm halvmarathon flyttade jag fokus helt mot Valencia.

I den vävan inledde jag även mitt samarbete med Christian Mundt. Min träning ändrades markant och jag utmanades både fysiskt och mentalt under många pass. Rätt fort insåg vi att maratonträning passade mig och mitt första mål med loppet i Valencia flyttades mot nya lite mer utmanande mål.

När loppet närmade sig kände jag mig väldigt förberedd för att ta mig an den stora utmaningen. Det enda som inte klaffade var att hela familjen blev väldigt sjuk veckan innan och även jag fick en lättare förkylning. Som tur var så stoppade den inte mig från att springa utan jag kunde genomföra loppet och det på nytt personbästa med 12 minuter ner till 2.39.12.

Säsongen blev således både lång och den bästa sen jag började med löpning för 8 år sen.

Jag har nu under december tagit det lugnare med träning. Där jag fått in lite alternativ träning, styrka och koordinationer och utöver det enbart distans pass.

Jag blickar nu framåt mot 2019 där jag ser framemot att utmana mig själv ytterligare. Jag kommer under våren både att springa ett halvmaraton och ett maraton.

2019 kommer inledas på Gran Canaria med familjen och mycket träning vilket vi alla ser framemot!


Kommentarer avstängda.