Stäng

Runacademys blogg

Gör träningen roligare med intervaller i grupp!

Publicerad

Om du alltid kör samma typ av pass så kan du inte heller räkna med att du utvecklas. Kroppen anpassar sig nämligen bara efter vad den utsätts för. Du måste därför utmana kroppen med nya pass och övningar för att utvecklas. Ett utmärkt sätt att utmana sig själv och utvecklas i sin löpträning är genom att springa olika typer av intervallpass.

Alla kan springa intervaller, även du som är nybörjare med löpning. Det gäller bara att anpassa tempot och förutsättningarna efter sin egen förmåga. Att springa intervaller kan vara riktigt jobbigt och du får hög puls. Därför drar sig många för att springa intervaller på egen hand. Men om vi gör intervallträningen tillsammans så blir det mycket lättare och roligare.

I dag körde några av oss på kontoret (Johanna, Patrik och Amanda) ett nytt intervallpass för Patrik och Amanda. Även fast vi är på lite olika nivåer så kan vi i intervallpasset dra nytta av varandra och peppa varandra. Amanda och Johanna körde 500 meters intervaller med 500 meters joggvila. Vi mätte ut en sträcka på 500 meter och startade sen samtidigt. När Amanda och Johanna hade sprungit 500 meter vände vi och joggade tillbaka. Patrik som håller ett lite lägre tempo vände då också när vi nådde 500 meter. På så sätt kom vi ikapp varandra i joggvilan och hela tiden kunde börja intervallerna tillsammans. Det blev ett tufft men roligt pass där vi hela tiden fick hålla igång.

Vill du också komma igång med intervallträning och träna i grupp? I så fall ska du anmäla dig till någon av våra 45 löpargrupper! Terminen börjar under vecka 12 i mars.

Läs mer om våra löpargrupper här!


Kommentarer avstängda.