Stäng

Runacademys blogg

Få bättre löpteknik med Runacademys medlemssida!

Publicerad

Har du tänkt på någon gång hur du springer? Löptekniken har en stor påverkan och du har mycket på att vinna på att fundera på hur du faktiskt springer.

Här är fem anledningar till varför du ska öva på din löpteknik: 

1) Håller dig skadefri
Genom att öva på löptekniken minskar du skaderiskerna eftersom du lär kroppen att springa skonsammare och att inte belasta den lika hårt.

2) Springer energisnålare
När du springer med en bättre löpteknik så kommer varje steg att gå lättare vilket kräver mindre energi. Det gör att du kommer orka att springa längre och i ett högre tempo utan att bli tröttare!

3) Springer snabbare
Får du ett effektivare löpsteg med högre tryck i steget så kommer du även klara av att hålla ett högre tempo och springa snabbare.

4) Springer lättare och snyggare
När du springer med en bättre löpteknik så kommer varje löpsteg vara mycket lättare och du kommer också se mycket snyggare ut!

5) Det blir roligare!
Om löpningen känns lättare och du springer fortare så blir det såklart också roligare!

Så lär du dig springa med en bra löpteknik!
Under nästa vecka kommer vi i veckans tema på Runacademys medlemsblogg lägga upp pedagogiska filmer där vi går igenom grunderna i löpteknik. Vi kommer också att gå igenom en massa bra praktiska övningar som hjälper dig att hitta tekniken på egen hand. Du kan räkna med stora förbättringar i löptekniken, bli snabbare och uthålligare efter att ha sett filmerna.

Bli medlem idag på Runacademys medlemssida! 

Bli medlem här!


Kommentarer avstängda.