Stäng star

Runacademys blogg

Annika såg till att en blind kunde springa med oss!

Publicerad

På Runacademy har vi fantastiska ledare som sprider enormt mycket glädje, engagemang och inspiration till löpare runt om i hela Sverige.

En av dem är Annika Stenhammar som röstades i veckan fram till en av Runacademys eldsjälar i kategorin årets ledarinsats 2019.

Med motiveringen; ” För ett år sedan blev Annika kontaktad av en deltagare med synnedsättning som önskade någon att springa med. De sprang tillsammans några gånger och pratade då om hur svårt det är att komma ut och springa i naturen när man är blind. På Haninges provträning sprang Annika med deltagaren och tyckte att det gick bra. Det var dock svårt att agera både platschef och ledsagare på samma gång, och därför hjälpte Annika till att hitta en ledsagare som kunde vara med och springa med deltagaren under passen. Att hitta ledsagare för löpning är inte helt lätt i Sverige.” Annika känner sig oerhört rörd och tacksam över nomineringen.

I dag berättar Annika mer sitt engagemang som ledare!

Att hitta ledsagare i löpning är inte helt lätt. Hur gick du tillväga?
När deltagaren hörde av sig till mig och berättade hur svårt det var att hitta ledsagare kände jag direkt att jag ville hjälpa till. Vi ledare började då kolla runt och höra av oss i vårt kontaktnät. Som tur var hittade vi en person som var intressant. Jag hörde av mig direkt och sen på nästkommande pass fick de två testa att springa tillsammans. De fann varandra snabbt under passen vilket också är en förutsättning för att det ska kännas bra och fungera. Det känns verkligen superkul att det gick och lösa så snabbt. Oftast när man letar ledsagare är det en lång process att få igenom.


Annika trivs allra bäst när hon springer i skogen!

Du har nu Annica varit ledare under flera terminer, Vad tycker du är dina främsta styrkor som ledare?
Min största styrka är att jag älskar löpning och verkligen brinner för det. Jag vill förmedla den lustfyllda löpningen och njutningen av att springa.

Vad tycker du är det bästa med att vara ledare?
Det bästa tycker jag är att det är så himla kul att se och få vara med när deltagarna utvecklas. Det är också väldigt roligt att se hur glada alla blir av att springa.

Vad ser du framemot i löpningen nu under året 2020?
Under 2019 kunde jag inte springa så mycket då jag haft problem med en häl. Under hösten 2019 opererade jag hälen och nu ser jag framemot att börja springa igen. Allra mest längtar jag efter att springa i skogen.


Kommentarer avstängda.