Stäng star

Runacademys blogg

Bra tempo på veckans träningar!

Publicerad

Den här veckan har vi sprungit tempointervaller. Det har inneburit något längre intervaller på hela 5 minuter som ska gå i tröskelfart.

Tröskelfart innebär att man springer i ett tempo så att man ligger precis under sin mjölksyratröskel. Genom att hålla det tempot är syftet att man ska förskjuta sin tröskel och på sikt kunna hålla ett högre tempo och högre puls utan att dra på sig mjölksyra. Man kan säga att det är ett tempo så att man precis inte orkar att prata.

I veckan har deltagarna lyckas med detta på ett förträffligt sätt samtidigt som de har orkat att hålla en fin löpteknik. Väldigt roligt att se hur mycket deltagarna har utvecklats under våren.

Efter passet avslutade vi med lite corestyrka. Core är viktigt för att orka bibehålla en bra hållning när man springer men också för att undvika skador då många skador just uppkommer på grund av för svag core.

Några kommentarer om passet:

”Jag gillar verkligen de här längre intervallerna när man får hitta sin egen rytm”

”Så glad över passet idag och att jag tog igenom mig det. Var lite nervös inför passet då det var så långa intervaller men det gick ju bra. Skulle aldrig ha gjort detta själv på egen hand”

”Det här med corestyrka var väldigt nyttigt och det ska jag försöka göra oftare”

Bilder från måndagen och tisdagens träningar:

Nacka

Stockholm – Hammarby Sjöstad

Kristianstad

Östersund

Eskilstuna

 

Stockholm – Kungsholmen

Örebro

Linköping

Laholm

Tyresö

Bollnäs

Malmö

Falun

Lidingö

Göteborg – Mölndal

Kungsbacka

Karlskrona

Gävle

Stockholm – Liljeholmen

Täby

Skellefteå

Karlstad


Kommentarer avstängda.