Stäng star

Runacademys blogg

Därför är det bra att träna i par!

Publicerad

”Många högröda ansikten under kvällens parintervaller, men många glada miner efteråt. Verkar som om detta pass återigen kan bli terminens höjdpunkt.”. ”Fightades stenhårt för varandra i Farsta! Lagkänsla!”. ”Så stolt över våra duktiga deltagare som i lätt snöfall ikväll kämpade för allt de var värda. Massor med skratt och pepp till varandra värmde upp den något i övrigt kyliga kvällen här i Piteå. Jag tror alla tyckte detta var skoj, särskilt de avslutande tvåhundringarna.”

Samtliga löpargrupper har den här veckan sprungit parintervaller, vilket våra deltagare verkar gilla. Det är ett pass som stärker lagandan och sätter guldkant på mörka och kyliga höstkvällar. Här listar vi några anledningar till varför du ska träna tillsammans:

– Två flugor i en smäll! Att springa tillsammans med en kompis eller partner är ett perfekt sätt att hinna umgås om du har ett upptaget liv. Du får in kvalitetstid i form av socialt utbyte, samtidigt som träningen blir av.

– Det är större sannolikhet att träningen blir av. Om du tänkt att springa på egen hand är det lättare att lockas av annat, hitta på bortförklaringar och därmed ställa in. Har du däremot en person som förväntar sig ditt sällskap, vill du ju såklart ställa upp!

– Det blir lättare att ta i det där lilla extra. Precis som ovan, är du själv ute och springer är det lättare att ge upp så fort det börjar kännas jobbigt. En kompis som hejar på dig kommer få dig att vilja kämpa hela vägen i mål.

– Det går att träna ihop oavsett om ni är jämna eller inte. Ni kan springa en runda åt olika håll och vända när ni möts. Då får ni båda bra träning utifrån era förutsättningar, då den som är starkare får springa längre.

– Delad glädje är dubbel glädje! Att klara av ett träningspass är en bedrift i sig, och känslan efteråt – finns det något bättre? Jodå, att ha gjort det tillsammans!

Nästa vecka är det dags för kombinationsintervaller. Då kommer deltagarna alternera mellan att springa intervaller i backe och på plant underlag. Här kommer bilder från löpargrupperna runtom i landet:

Bollnäs

Borås

Bromma

Farsta

Halmstad

Lund

Piteå

Sollentuna

Sundsvall

Vasastan


Kommentarer avstängda.