Stäng star

Runacademys blogg

Därför ska du träna under jul!

Publicerad

Det är så lätt att när vi närmar oss julen att då hamna i någon dvala där träningen glöms bort mitt uppe i all julstök, julbord och alla julklappar som ska handlas. Oftast är det mycket som ska fixas med och sedan ska man ta hand om familj med mera. Fullt upp och då är det lätt att man prioriterar bort träningen och tänka att det där tar jag tag i under nästa år.

Här kommer några starka anledningar till varför du ändå ska prioritera träningen innan nästa år startar!

Du blir piggare!
För det första så gör träningen att du blir piggare och gladare. Det kommer också smitta av sig på dina närstående och du kommer få mer energi till hela familjen. Träning under jultider kommer på så sätt inte ta bort tid från din familj, det kommer istället ge dig mer kraft till att umgås.

Korta pass ger också effekt
Okej vi förstår att det är stressigt att få in så mycket träning under denna tid. Men kortare pass är bättre än inga pass. Det räcker med 20 minuters pass för att bara bevara den form du har. Det blir mycket jobbigare att komma tillbaka om du inte gör någon träning alls i typ hela december.

Maten smakar godare.
Jul förknippas ofta med god mat, julgodis och en massa glögg. Det är så mycket godare att äta om man också har tränat innan. Du får bättre aptit och kan sedan njuta av godsakerna med gott samvete. Träning är den absolut bästa kryddan!

Passa på att få frisk luft!
Under denna mörka tid så gäller det att få så mycket dagsljus som är möjligt. Om du är ledig över jul så se till att komma ut i dagsljuset. En löprunda är ett sätt att få frisk luft och dagsljus under denna mörka tid!

Regelbundenhet är viktigast!
När det kommer till träning så är det framförallt regelbundenheten som är viktigast för att få resultat. Det är alltid mycket bättre att träna 3 pass i veckan året om än att träna väldigt hårt under kortare perioder. Det innebär att det gäller att också få träning under hela julveckan för att få regelbundenhet.

Varför ska du vänta med att träna till nästa år?
Många tänker att det är bättre att komma igång med träningen under nästa år och att nu få unna sig att ta det lugnt fram tills dess. Men varför vänta? Ju längre du skjuter upp något desto svårare blir det att ta tag i det.


Kommentarer avstängda.