Stäng star

Runacademys blogg

Denna vecka kombinerar vi löpning med styrkeövningar!

Publicerad

Denna vecka ska vi göra ett pass som vi kallar för crosspasset. Det är ett pass där vi kombinerar löpintervaller med olika styrkeövningar. Ni deltagare kommer få en rejäl genomkörare och både få trötta muskler och effektiv konditionsträning på en och samma gång. Många löpare hoppar över just styrketräningen, men även du som vill bli en bättre löpare har mycket att vinna på att just köra styrka! Det minskar bland annat risken för skador och ger en bättre uthållighet i musklerna vilket gör att du orkar mycket mera i löpningen! Att kombinera både löpning och styrka fungerar riktigt bra och ger bra träningseffekt!

På veckans pass kommer vi arbeta framförallt med benmusklerna!
Alla övningar kommer göras stående då det är lite kallt att göra övningar på marken så här års. Vi kommer alternerar styrkeövningarna med löpintervallerna på så sätt  kommer du få känna på hur är att springa med trötta ben. Det är något som många upplever i slutet av ett löplopp. Därför är det riktigt nyttigt att öva på att springa på ändå med bra löpteknik och fortsätta kämpa!

Stor variation, hög puls och trötta ben utlovas i veckans pass!
Det kommer bli en utmaning men det kommer såklart bli en rolig sådan. Vill du läsa på mer om passet hittar du det på Runacademys medlemssida i veckans intervallpass!


Kommentarer avstängda.