Stäng star

Runacademys blogg

Dennis kom trea i ultradebuten!

Publicerad

 

I Ursvik norr om Stockholm finns ett terrängspår på 15km som även är känt som Ursvik Extreme. Anledningen är att banan är riktigt tuff med många branta backar, lera och nu en hel del is. Det brukar vara tufft att bara ta sig runt ett varv.

Vår ledare i Hammarby Sjöstad tävlandes för Runacademy IF gjorde igår en imponerande insats när han gjorde sin första ultra och sprang hela 5 varv runt denna extrema bana på Ursvik Extreme Ultra. Men inte nog med det, han gjorde det dessutom i mörker och sprang in som trea på sin allra första ultra.

⁃ Det var så mäktigt och är så nöjd över min insats! Jag var nervös inför starten och redan efter 1/3 av loppet blev det mörkt. De första två varven gick utan några större problem. Vid tredje varvet behövde man ta fram pannlampan och samtidigt blev jag allt tröttare. Fick även problem med magen som gjorde att jag var tvungen att stanna några gånger. Men det avtog som tur var efter en stund och då hade jag bestämt mig för att inget skulle få stoppa mig! Första platsen fanns aldrig något sikte på då segraren vann helt överlägset på ny rekordtid. Trots mina krämpor och ett fall, lyckades jag ta mig igenom mitt första 75km lopp samt att knipa 3:e platsen. Jag känner mig otroligt stolt över det och så lycklig över att bara ta mig i mål. Har aldrig tidigare sprungit så långt!

Det är verkligen en stark bedrift av Dennis och man blir extra imponerad om man får höra om hans förberedelser. För att klara av ett ultralopp så krävs det mycket träning och då ska ni veta att Dennis både har två barn samt ett heltidsjobb. Ändå har han hunnit att springa omkring 11 mil i veckan.

⁃ För att få till träningen har jag sprungit till jobbet redan vid 04:30 på morgonen för att hinna. För mig har det varit viktigt att min satsning inte ska gå ut över min familj och vill fortfarande ha tid med dem. Förutom mycket transportlöpning har jag satsat på ett hårdare kvalitets pass i veckan. Testade även ett varv på banan innan på träning och det var nyttigt att fått testa det först.

En stor del för att få till ett ultralopp och klara av den långa distansen är att få i sig rätt energi. Dennis hade en plan om att få i sig minst 90g kolhydrater/h och 500ml vatten/h.

⁃ Eftersom det var varvbana så hade jag förberett med en ny flaska med sportdryck som jag kunde byta ut för varje varv. Såg även till att ta någon gel och en salttablett under varje timme. Hade även med mig ett wienerbröd på sista varvet om jag skulle ta helt slut i den mörka skogen så skulle jag få äta en god bulle. Som tur var slapp jag det och kunde istället ge den till en medlöpare som hade ett varv kvar.

Stort grattis säger vi till Dennis för denna starka bedrift!


Kommentarer avstängda.