Stäng star

Runacademys blogg

Drömsk löpning på vårt löparläger i Davos!

Publicerad

För första gången arrangerar vi ett löparläger i alporten Davos i den sydöstra delen av Schweiz. Nu är vi tre dagar in i lägret och vi är förtrollade av skönheten med de böljande gröna kullarna likt en kuliss ur Sound of Music. 

Vi hade förstått att intresset för denna typ av upplevelseresor varit väldigt stort i och med att vår löparresa till Chamonix har sålt slut på rekordtid. Därför känns det extra roligt att vi i år utökat vårt sortiment av löparresor med just denna Davosresa. Och inte helt oväntat var den populär!

37 förväntansfulla löpare har rest hit tillsammans med oss för att uppleva löpningen på denna vackra plats och under de tre första dagarna har variationen på löprundorna varit stor.

När alla hade anlänt på torsdagen begav vi oss ut på en löptur runt Davossjön för att få igång benen efter flygresan och acklimatisera oss lite till den höga höjden. Solen strålade och sjön låg idyllisk med sina vita segelbåtar och solens strålar som reflekterades. En lugn och skön första tur.

På fredagen var det dags för en något längre löptur upp till den berömda tågbron i Wiesen. Valet att lägga denna runda tidigt på lägret var för att ge våra kroppar en chans att acklimatisera sig ytterligare till hög höjd. Vi var som högst uppe på 1700 meter över havet vilket inte är speciellt högt i dessa trakter.

På eftermiddagen höll vi ett lättare styrkepass för löpare där vi främst fokuserade på fotstyrka, corestyrka och sedan avrundade med välbehövlig stretching. Innan middagen bjöd vi dessutom på en föreläsning om träningslära och hur man kan utvecklas som löpare. Både kropp och knopp måste ju få jobba!

Dagens tur innebar löpning längs den vackra Panorama Way. Stigen slingrar sig längs med berget och är lättlöpt. Eller åtminstone så lättlöpt som det kan vara på 2200 meters höjd. Andningen är betydligt mer ansträngd och mjölksyran är inte långt borta. Det är häftigt att få uppleva denna känsla även om det bitvis kan kännas jobbigt och obehagligt. Trots en del moln så bjöd dagens tur på en häftig utsikt!

Vi stötte på många av dessa supergulliga Murmeldjur!

Framme vid vår slutstation Höhenweg tog vi sedan tåget ännu högre upp, följt av en kabinbana med stopp på Weissflujoch – en topp på 2623 meters höjd. Här låg snön kvar och temperaturen sjönk till ungefär 3 grader. Utsikten och den högalpina miljön gör det värt lite snålblåst! Framförallt eftersom vi alla samlades på restaurangen på toppen för en värmande Gulaschsoppa (och en öl).

Ett yogapass får avrunda denna träningsdag innan vi samlas för att prata igenom morgondagens långa tur på Swiss Alpine banan och sedan äta gemensam middag på en fin restaurang inne i Davos.

Vi längtar redan efter mer löpning!


Kommentarer avstängda.