Stäng

Runacademys blogg

En jul måste inte vara perfekt

Publicerad

Känner du dig extra stressad nu innan jul med allt som ska hinnas göras?

Det ska fixas med julmat, alla julklappar ska handlas och slås in och helst ska du även ha satt ett jätte fint rim på alla julklappar, man ska samtidigt hinna få gjort allt på jobbet för att sedan få lite julledighet och så ska vi det även hinna julstäda, pyntas, bakas, laga ännu mer mat (För helst ska man inte köpa något färdigt) och allt måste bli så där perfekt precis som jul ofta visas på tv.  Väl på julafton kommer man vara helt utpumpad på energi just för att det varit en enda lång stress att hinna få till en sådär  perfekt jul.

Det är lätt att hela julen blir en strävan efter det perfekta och att det enbart leder till stress, trötthet, panik och ångest. Inte helt ovanligt att julafton slutar med gnäll, missnöje och bråk. Hur långt är det då värt att gå för att få en jul ska bli perfekt? Är det inte bättre att då ha lite mindre julmat (Det är okej med förkokt julskinka och en del färdig mat), kanske inte lika putsat och fint, inte lika många rim på julklapparna men känna harmoni och ett lugnt? Att verkligen ha energi för att umgås med nära och kära?

så lägg julen på din nivå och det som känns bra för dig och din familj. Se till att du även hinner andas och hinna komma ut för lite luft med löparskorna på.Om du hela tiden ska sträva efter det perfekta så kommer du tyvärr att misslyckas. Det går nämligen inte att få det perfekt.

Njut av julen! 


Kommentarer avstängda.