Stäng star

Runacademys blogg

Följ med oss till grövelsjön!

Publicerad

 

Spring i Grövelsjöfjällen tillsammans med oss!

Endast 3 platser kvar. Sista anmälningsdagen är nu på lördag!

Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss till Petra Kindlunds hemtrakter på ett trailläger till Grövelsjön i Dalarna.

”Jag har sedan barnsben tillbringat mycket tid i dessa fjäll då halva min släkt kommer härifrån. Det gör att jag känner till de allra bästa områdena och ser verkligen framemot att få visa upp ställen som många andra inte känner till”
Petra Kindlund, grundare av Runacademy

Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjällen längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen. Här väntar ett paradis för fjällälskare och det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan det omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

BÄSTA FJÄLLEN FÖR LÖPNING

Grövelsjöfjällen är som skapt för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje.

 

VEM KAN FÖLJA MED?

Lägret kommer vara anpassat för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det också blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Under lägret kommer vi att dela in oss i tre olika grupper med bas, medel och tuff. Basgruppen är för dig som är nybörjare och inte sprungit särskilt länge. Medelguppen är för dig som har tränat regelbundet löpning något längre och klarar av att göra en flack mil på omkring 50-60 minuter. Tuffa gruppen är för dig som ofta har bråttom och som vill få en större utmaning.

 

BOENDE

Vi kommer att bo på STF Fjällstation som ligger vackert beläget med fin utsikt över fjällstopparna. Här finns det full boendeservice samt tillgång till SPA-avdelning.  I restaurangen serveras det hälsosam och ekologisk mat.

 

LEDARE


Petra Kindlund är löpcoach, PT, nutritionist och grundare av Runacademy. Hon är även  en av Sveriges främsta traillöpare med bland annat segrar i Tjurruset, Salomon Trail Tour och Gotland Extreme Running.

 

 

 

 

 

 

Grövelsjön
Björn Jonsson bor i Grövelsjön och jobbar som fjällguide på STF. Det är inte många som känner till Grövelsjöns löparspår så bra som Björn gör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lottaLotta Kindlund är huvudansvarig för löpargruppen i Östersund och har en bakgrund som sprinter inom friidrott. Hon är full av energi och en mycket uppskattad ledare i Östersund. Då Lotta är Petras syster innebär det att även hon har spenderat mycket tid i Grövelsjöfjällen. Hon har en stor förkärlek till fjäll och i somras sprang hon AXA fjällmaraton för första gången.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

niclas trailNiclas Sjögren är en uppskattad löpcoach i löpargruppen Runacademy och dessutom är han en duktig terränglöpare med bland annat en 24:e plats på Lidingöloppet på tiden 1,50 samt flera segrar i Salomon Trail Tour.

 

 

 

 

 

 

 

PRELIMINÄRT PROGRAM

 

2

 

Torsdag 27 augusti

16:00:  Välkomstträff med genomgång av helgen
Eftermiddag:  Löpteknik med löpskolning, koordinationslopp och tips för att springa i trail
Kväll:  Gemensam middag

 

 

Fredag 28 augusti

Förmiddag:  Halvdagslöptur med syfte att njuta av miljön
Eftermiddag:  Pulsintervaller i myr
Kväll:  Föreläsning – Hur blir man en bättre löpare?

 

Lördag 29 augusti

Förmiddag:  Långtur på fjället
Eftermiddag:  Löpstyrka för löpare
Kväll:  Gemensam gruppaktivitet

 

 

Söndag 30 augusti

Förmiddag:  Toppbestigning av Grövelsjöns högsta punkt
Eftermiddag:  Lunch och avslutningsträff

 

 

FÖLJANDE INGÅR:

Boende tre nätter i dubbelrum
Helpension med frukost, lunch och middag
Guidade fjällturer
Löpcoaching
Löpteknik med fokus på trail
Föreläsningar
Styrkepass

 

PRIS:

Ordpris: 4395kr
Medlemmar på STF: 4195kr
Medlem i Runacademy: 3995kr

 

 

 

 

DATUM

27 – 30 aug 2015

 

 

RESA TILL GRÖVELSJÖN

Lättast för att ta sig till Grövelsjön gör man med bil. Man reser då till Mora och från där är det 20 mil upp. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Mora och buss från Mora till Grövelsjön.

Vi kommer  se till att vi samåker upp till Grövelsjön i största mån så blir det både billigare och trevligare med sällskap. Observera att resekostnaden upp till Grövelsjön står du själv för.

 

 

BOKNING

Du bokar dig genom att fylla i formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du våra bokningsvillkor för löparläger.
Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Sista bokningsdagen är 1 aug 2015.

 


Inspirerande bilder från lägret 2014!

1
3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

 


Kommentarer avstängda.