Stäng star

Runacademys blogg

Helen upptäckte glädjen att springa genom Runacademy

Publicerad

Helen Ringblom är en av våra glada medlemmar som i vintras vann en plats till vårens löpargrupper. Nu tar vi pulsen på Helen och ser hur det har gått med träningen, har hon utnyttjat den plats hon vann?

Foto: Liselott Silwer

Hur kändes det att vinna en plats till löpargrupperna?
– Jag blev jätteglad men samtidigt var det läskigt. Jag har nämligen inte vågat anmäla mig själv tidigare då jag hade en del tankar om att man kanske inte kan vara med när man är överviktig och långsam.

Känner du någon som tränade med Runacademy eller började du själv?
– Jag har inte någon bekant som tränar med Runacademy så jag gick dit utan att känna någon. Men jag kände till att Runacademy hade löpargrupper och har sett er peppa på lopp och i liknande sammanhang.

Berätta, hur fungerar det på träningarna?
– Jag är med i Haningegruppen och eftersom jag inte har varit med och tränat tidigare så började jag i nybörjargruppen, vilket har varit väldigt bra för mig. Jag tycker om att vi har fått både styrkeövningar och löpskolning samt tips på hur man kan träna det i vardagen, samtidigt som vi successivt ökar på mängden vi joggar.
I vår grupp har vi haft samma ledare vilket jag tycker ger trygghet. De är dessutom väldigt bra på att peppa oss när man själv tror att man inte klarar mer, vilket är superbra!
Innan jag vann er tävling så tränade jag av och till på gym. Under sommar/höst bytte jag ut gymmet och istället joggade själv 1-2 gånger i veckan. Men till hösten kommer jag definitivt fortsätta med Runacademy. Det är så kul och utvecklande.

Hur känns det nu när vi närmar oss slutet av terminen?
– Jag längtar varje vecka till våra pass! Det är jättekul för jag känner att jag verkligen utvecklas och lär mig något varje gång. Jag har ingen aning om jag är snabbare nu än när jag började men jag känner skillnad i att jag inte är lika trött som innan och det känns som att jag även orkar längre.

Vilken har varit det roligaste passet hittills?
– Roligaste passet är nog Trailpasset. Jag gillar verkligen att springa ut i blåbärsriset när man har fullt upp att hålla koll på terrängen istället för att tänka på hur länge man sprungit eller hur trött man är.

Du även är anmäld till Vårutmaningen. Har du fått blodad tand i och med löpargrupperna?
– Jag har tidigare tränat på gym men vill helst inte göra det i dagsläget pga Covid – 19. Istället har jag hoppat på era utmaningar, så först körde jag 3-veckors utmaningen och nu kör jag Vårutmaningen. Jag tycker det är ett bra komplement till passen i löpargruppen och dessutom gillar jag att det avslutas med ett virtuellt lopp. Det blir lite speciellt, vilket är kul!

Till sist vill vi bara tacka för intervjun och säga att vi tycker det verkligen är kul att du är så engagerad!
– Tack själv och tack för att jag fick vinna platsen och upptäcka att jag tycker att det är superkul att springa med Runacademy!


Kommentarer avstängda.