Stäng star

Runacademys blogg

Hur ska man klä sig nu när vädret blir kallare?

Publicerad

För att få löpturen så behaglig som möjlig är det fördelaktigt att välja kläder och skor efter vädret ute. Det viktigaste du ska tänka på när du köper träningskläder för vintern är att välja plagg som faktiskt fungerar för ändamålet, kläder i funktionsmaterial som andas bra och som också sitter bekvämt. Prislappen är inte alltid avgörande om ett plagg är tillräckligt bra eller ej, så ett tips är att gå till en sportbutik och fråga vilka olika alternativ av löparkläder som finns och jämföra material och komfort med prislapp.

Tänk på skorna
Det är inte bara kläderna man bör tänka på när det är vinter ute, även skorna har väldigt stor betydelse. Tänk på att välja en sko med bra struktur på sulan. En grövre struktur gör att du får bättre grepp och inte halkar lika lätt på is eller snö. Om det är väldigt halt ute kan vi rekommendera skor med dubbar i, alternativt att du har ett par broddar ovanpå dina vanliga löpskor. Du som medlem i Runacademy får 20 % rabatt på broddar och andra produkter hos Paulbrunngard. Logga in på vår hemsida för att hitta din rabattkod.

Klä dig rätt
Under vintern när det är kallt ute så är vanligaste felet många gör att man klär på sig för mycket kläder och blir alldeles svettig. Istället för tjocka lager, ta på dig tunna lager och klä på dig lager-på-lager. Det är nämligen luften mellan plaggen som ger värme och det är lättare att ta av sig om du har flera tunna tröjor/jackor än om du har endast en tjock jacka.

Närmast kroppen kan det vara bra att ha en funktionströja som andas och samtidigt tar upp svett så du inte blir helt blöt närmast kroppen. Sedan kan det vara bra med ett mellanlager som är en något tjockare tröja i funktionsmaterial. Ytterst ska du sedan använda en vindtät jacka. Denna behöver inte heller vara särskilt tjock då det endast kan kännas tungt när man springer. Syftet med jackan är att den ska tåla vind och blåst medan tröjorna närmast kroppen som ska se till att hålla värmen.

Glöm sedan inte att ha på dig både mössa och vantar. Det är vid huvudet som den mesta värmen går ut!


Salomon
Vi kan varmt rekommendera Salomons produkter och alla ni som springer med oss har dessutom 20 % rabatt i deras webshop. Du hittar även en hel del produkter från Salomon med bra priser och dessutom även med Runacademy logga i vår webshop, där alla medlemmar får 20% på hela sortimentet.
Logga in på din medlemssida så hittar du rabattkoderna!


Kommentarer avstängda.