Stäng star

Runacademys blogg

”Jag har lärt mig att löpning är så mycket mer än att bara springa rakt fram”

Publicerad

 

När Carina Svarvar kom till oss för första gången för snart ett år sedan såg hon sig själv inte som någon riktig löpare. Att springa var inget hon gjorde regelbundet och var inget som hon egentligen gillar. Jag kommer själv ihåg Carina så väl under första passet där hon tyckte att bara uppvärmningen kändes tufft. Det är mycket som hänt sedan dess. Idag är en mil lätt som en plätt och löpträning har blivit en del av hennes livsstil. Det är verkligen inspirerande att fått följa hennes utveckling under året. Till oss berättar hon mer om hur löpargrupperna har haft för betydelse för henne.

Hur tycker du våra löpargrupper har varit?

Löpargrupperna har hittills varit lärorika i löpteknik, utmanande, roliga och en gruppdynamik som gjort att jag vågat gå utanför min “bekvämlighetszon” tack vare all pepp och hejarop från ledare och medlöpare. En bra gruppindelning och bra inlägg på bloggen, så att alla kan och vågar vara med oavsett vilken löparnivå du befinner dig på.

Hur var din löparbakgrund innan du började med oss?

2011 började jag med militärträning utomhus och där ingick förflyttning springandes mellan olika övningar och där någonstans började min “löparkarriär” förvisso halvdöd efter varje förflyttning men jag tror jag byggde ett pannben för att börja löpträna inte ge upp så lätt och tålamod. Jag tyckte innan som många andra att löpning är inget för mig utan mest tungt, jobbigt och tråkigt.

Hur har din utveckling blivit?

Utvecklingen som jag själv upplever är den att jag fått lära mig att löpning är inte bara är att “springa rakt fram” och i samma tempo hela tiden utan det är så mycket mera roliga saker löpningen innebär. Jag har lärt mig löpteknik vilket bara det i sig gör att jag utvecklats. Testa olika sorters intervaller och blivit varse vad det innebär för utvecklingen och hur många olika sorters intervaller det finns. Och att med styrketräning och vikten av den gör att man utvecklas till att förhoppningsvis hålla skaderisken längre bort. Jag har blivit uthålligare och orkar springa mycket längre utan att känna att jag har nära döden upplevelse när jag klar. Jag har också utvecklats i “jämförelsebehovet” som många av oss har dvs att inte jämföra mig med andras prestationer utan vara nöjd med just det JAG presterar.

Vad är det bästa med att springa med oss?

Det bästa är bra och duktiga ledare och alla trevliga och roliga människor jag lärt känna , som jag förmodligen aldrig träffat annars. Och som jag även sprungit med utanför gruppträningarna. Variationen på passen och massor med roliga saker som vi får pröva på kopplat till löpningen. Glädje-spring är det vi har i grupperna tycker jag !

Tack för dina svar Carina och vi ser framemot att ha dig med i vårens löpargrupper!

 

 

Vill du också vara med i vårens löpargrupper? Du vet väl att vi då finns på 16 orter!

Här kan du läsa mer om vårens löpargrupper! 

 


Kommentarer avstängda.