Stäng star

Runacademys blogg

Jag njuter av att vara hemma och ha min lilla Alfons på utsidan.

Publicerad

Johanna Bäcklund jobbar på huvudkontoret på Runacademy men är just nu mammaledig. Här delar hon med sig om sin väg tillbaka till Sverigeeliten som löpare efter sin graviditet med allt vad det innebär. Hon hoppas vara redo att tävla igen till sommaren!

Graviditeten är mysig när man tänker på vad den för med sig i annat fall tycker jag personligen inte att det är min favoritperiod. Jag är därför väldigt glad att nu få njuta av att vara hemma med min lilla Alfons och även kunna träna på ett annat sätt igen. Även om jag tränade fram till han föddes så var det mest för att hålla igång.

Nu efteråt har jag verkligen prioriterat att bygga upp kroppen på rätt sätt och därför kört stenhårt på knipövningar och MammaMage. De första dagarna funderade jag många gånger på om jag skulle kunna springa igen men som tur är så gav smärtan med sig relativt fort i alla fall i mitt fall. Under förlossningen hände nåt med min svanskota, barnmorskan trodde den gått av men som tur var fick den bara en rejäl törn. Men just då kändes det inte så mycket men efteråt desto mer. Första dagarna kunde jag varken sätta mig ner eller ställa mig upp utan att hjälpa till med händerna och smärtan var påtaglig.

Första veckan blev det därför lugna inte alltför långa promenader men ganska fort kändes det bättre och jag kunde gå mer och mer. För mig som vanligtvis springer i princip dagligen känns inte promenader som tillräcklig motion jag vill gärna svettas lite mer och bli trött i kroppen. Efter två veckor valde jag därför att cykla på gymmet första gången och efter det började jag även med lättare styrketräning.

Jag har prioriterat alternativ träning och styrka för att bygga upp kroppen. Efter 5veckor sprang jag första gången och då inomhus på löpband. Jag kände efter många gånger under passet men det kändes verkligen bra. Jag springer lugnt och inte så långt utan enbart njuter av att kunna springa igen. Ännu bättre blev det när jag efter snön och kylan vågade mig ut igen, då var det ren njutning.

Eftersom mitt mål är att komma tillbaka i bra löpform till sommaren så är träningen en viktig del för mig och jag prioriterar därför det under mina dagar med Alfons. Att han just nu sover skönt i vagnen och jag har möjlighet att träna gör det hela ännu enklare 😊 men allt är så klart på hans villkor i bland får man ta en amningspaus eller byta en blöja mitt under pågående styrkepass. Att hoppa av cykeln för att stoppa i nappen hör också till vardagen.

Jag lever verkligen efter en av mina vänners citat: ”en glad och nöjd mamma ger en glad och nöjd bebis”


Kommentarer avstängda.