Stäng star

Runacademys blogg

Johanna på gång efter VM!

Publicerad

Här delar vår Johanna Bäcklund med sig om sin träning efter sitt VM-lopp i september.

Efter VM vilade jag helt i en vecka, för mig är det väldigt konstigt att inte göra något annat än promenera på en hel vecka, samtidigt var det enormt nödvändigt för kroppen men också mentalt.

Efter att ha sprungit 3 maraton på 5 månader var inte bara kroppen trött utan jag var även mentalt trött och behövde få återhämtning för att orka ladda om inför nya mål.

Efter det har vi långsamt byggt upp träningen igen, där jag startade med mer alternativträning och styrka de första veckorna. Sedan har löpmängden successivt ökat för varje vecka, där jag under förra veckan började komma upp i min normala träningsdos på närmare 16 mil i veckan.

Det finns alltid saker man kan utveckla och förbättra och vi har därför jobbat mycket med styrka och löpskolning i min träning. För att utveckla min löpteknik men också stärka muskler som jag behöver aktivera än mer i löpningen.

Utöver det har passen mest bestått av distanspass, där vissa varit lite progressiva och andra med en del av passet i högre fart. Veckorna har sett väldigt lika ut men passen har utvecklats för varje vecka. Normalt ser mina veckor väldigt olika ut speciellt de tuffare passen där jag oftast inte kör samma pass flera gånger.

För att utvecklas så är det viktigt att ibland bryta av med nya moment i träningen. Vilket vi nu fokuserat på, det gör en både starkare och snabbare på sikt!!

Planen för nästa år börjar sätta sig och jag ser framemot att tävla mer än senaste år. Där det både blir flera halvmaraton och 10 km lopp under våren!


Kommentarer avstängda.