Stäng star

Runacademys blogg

Julafton hos Petra

Publicerad

Så är julen över. Lätt att iaf känna så dagen efter julafton även om det egentligen är flera dagar ledighet kvar. Så mycket planering, väntan, fixande och pang så är det över.

Jag hade i alla fall en mysig jul med mina syskon och min mor. Eftersom vi alla bor på olika platser i Sverige så blir det inte alltför ofta som vi alla ses. Vi hade en dag där fokus var att umgås. Jag brukar därför inte ens träna själv på julafton utan se till att vi gör en fysisk aktivitet tillsammans som alla vill vara med på. Så här såg våran jul ut! Hur var det för er?

(null)
Morgonen startade med tomtegröt och julskinka!

(null)
Morgonbild framför julgranen

(null)
Sedan tog vi oss alla ut på en långpromenad.

(null)
Finns det ingen snö får man iaf ha på sig tomtemössa så det iaf blir lite julkänsla.

(null)
Vi tog även några löpsteg – iaf framför kameran.

(null)

(null)
Efter promenaden så tycker jag det är dags att även få upp lite puls och bjuder därför till på en poängjakt. Vi delade in oss i tre lag (Jag fick vara själv och springa desto mer). Hade sedan lagt ut två högar från en kortlek med siffrorna 1-9 ungefär 10m från oss och sedan de färgade korten med joker och ess 20m bort. Nu gällde det att springa och hämta korten och man fick enbart plocka det översta. Du får de poäng som står på korten där alla färgade kort gav 10p och ess 20p. Får du en joker är det 0p. Du får enbart ta det översta kortet i högen och ett kort åt gången. Sedan hämtar man kort till kortleken är slut. Det var riktigt tufft och jobbigt samt kul! Efter detta så smakar julmaten desto godare 🙂

(null)
Efter lite bastu och fixande i kök så var det dags för Kalle Anka och glögg!

(null)
Sedan var det dags att duka upp för julmaten!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Efter all julmat så var det dags för ännu mer kort och sedan julklapparna! I år hade vi bestämt att satsa på en jullek där alla skulle köpa 5 julklappar var för 50-100kr. Sedan gällde det att få siffran 1 eller 6 för att få välja paket. När man väl öppnat skulle man gissa vem paketet kom från. Det blev en hel del skratt och var riktigt kul. Ett tips om ni vill slippa hetsen med alla julklappar.

(null)
Sen så avslutades det med en massa julgodis som vi hade bakat dagen innan! Vi lekte ännu mer lekar, skrattade och hade trevligt tills vi blev så trötta att det var dags att sova.

Hur såg eran julafton ut?


Kommentarer avstängda.