Stäng star

Runacademys blogg

Laddar för Lidingöloppet

Publicerad

I helgen är det då äntligen dags för Lidingöloppet – ett av årets sista kraftutmaning.

För egen del så känns det något oklart. Just nu vet jag inte riktigt hur formen är. Jag lyckades nämligen tajma in en förkylning under hela förra veckan vilket är allt annat än optimalt. Känns som jag nu har vilat i två veckor inför loppet för det känns som ändå ingen ide att träna på en massa denna sista veckan. I måndags fick jag iaf till en sista genomkörare. Blev då 8x2min intervaller med 1 min vila. Kroppen kändes väldigt lätt och jag flög fram. Men hade inte tempot i mig och det gick ändå inte så fort. Hoppas nu på att det var det som behövdes för att väcka kroppen från sjukdomsdvalan.

Jag har därför svårt att sätta upp några prestationsmål. Har visserligen en andraplats från 2011, men tror det blir tufft att komma så bra till i år. Konkurrens är stentuff med många av de som sprang EM i marathon i sommar på startlinjen samt Isabella Andersson. Jag tänker därför ta loppet i min takt. Inte hetsas in i någon annans tempo. Få i första hand en rolig resa som känns bra – då brukar det gå fint. Vill inte sätta upp för höga krav på mig själv denna gång utan ta det för vad det är. Hade varit lite kul om jag ändå kunde matcha min bästa tid som är på 2,05 – då hade jag varit supernöjd oavsett placering. Jag kan endast påverka min egen löpning, inte hur fort alla andra springer. Men frågan är, hur mycket har denna förkylning påverkat mig?

Det är ett stort gäng från Runacademy som också kommer att springa. Känns väldigt skoj! Även många fler ledare som springer. Håll därför ett extra öga på följande personer:

Johanna Bäcklund som är ledare i Hornstull, kom 2:a 2012 och kapacitet att göra under 2 timmar.

Andreas Beskow som är ledare i Hornstull. Hoppas göra under 2,10.

Niclas Sjögren från Hornstull gruppen. Kan han slå fjolårets tid på 1,50? Kom då totalt 24.

Johanna Nilsson som håller i Luleå gruppen. God att komma tio i topp och också möjligt att hon gör under 2,10!

Michael Renström från Luleå. Även han kan matcha både Johanna Nilsson och Andreas Beskow, vem kommer först?

Simon Jörgensson, ledare i Östersund. Kommer gå undan kan jag lova! Under 1,45?

Blir olidligt spännande på lördag!

Avslutar med att bjuda på en glad bild från glansdagarna då jag kom 2:a 🙂

20140924-152103-55263186.jpg


Kommentarer avstängda.