Stäng star

Runacademys blogg

Lyckade två första dagar på vår träningsresa i Kroatien

Publicerad

I lördags landade 29 stycken förväntansfulla, träningssugna och glada människor från hela Sverige på Kroatisk mark. Med på resan som ledare är också Niclas som till vardags är ledare i Södermalms löpargrupp, Elenore platschef i Eskilstunas löpargrupp och Amanda från Runacademys huvudkontor. Nu har vi haft två soliga dagar fyllda med löparglädje! Här kommer därför en liten resumé av det vi hittills har hunnit med!

Då vi alla hade gått upp väldigt tidigt hemma i Sverige blev det ett lättare joggingpass på lördagen. Det var skönt att komma ut och väcka benen lite efter resan och se näromgivningen i Makarska. Under passet passade vi ledare på att gå igenom grunderna i löpteknik. Med en bra löpteknik blir löpningen skonsammare för kroppen, mer energisnål och med en bra teknik blir löpningen också ännu roligare. Alla deltagare fick också en personlig analys av löpsteget med videofilmning.

Efter löpteknikpasset åt vi en mysig middag tillsammans på en närbelägen restaurang.

Söndagen blev en desto intensivare träningsdag! Efter frukosten var smält var det dags för ett fartfyllt intervallpass. På passet delade vi in oss i olika grupper, så både den som är nybörjare i löpningen och den som vill ha ett tuffare pass kan vara med på sina egna villkor. De som inte ville springa genomförde ett alternativt tabatapass.

Deltagarna fick prova på löpskolning under uppvärmningen.

Efter lunch gjorde vi lite lekar tillsammans för att lära känna varandra bättre och lära allas namn. Deltagarnas samarbetsförmåga sattes på prov!

På sena eftermiddagen genomförde vi ett styrkepass där vi jobbade igenom hela kroppen. Fokus låg framförallt på skadeförebyggande och stabiliserande styrka!

I dag måndag har vi mycket roligt att se framemot. I dag ska vi springa backe med fokus på löpteknik utför och uppför. Vi kommer också på eftermiddagen springa ett lättare distanspass och göra ett uppmjukande yogapass.

Hittills har vi haft fantastisk väder och härlig gemenskap. Vi ser verkligen framemot resten av veckan här i vackra Kroatien!


Kommentarer avstängda.