Stäng star

Runacademys blogg

Malin siktar på EM-Kval under Hamburg Maraton!

Publicerad

På söndag gör vår duktiga ledare Malin Starfelt från Hammarbysjöstad en mycket intressant start i Hamburg marathon. Malin som också tävlar för vår klubb Runacademy IF har tränat väldigt målmedvetet under hela hösten och vintern mot just detta lopp. Målet är att klara kvaltiden till EM som är på 2,38. Ett mycket tufft mål där Malins personbästa är 2,44, men något som absolut är inom räckhåll om alla bitar får falla på plats.

Hur har träningen gått under vintern?

Träningen har gått väldigt bra i vinter. Har kunnat öka träningsmängden lite utan att kroppen protesterat och känner nu att jag kan springa väldigt avslappnat i min planerade maratonfart vilket är 3.44 per kilometer. Jag fick en riktigt bra träningsmånad i Sydafrika i februari vilket jag är glad och tacksam för. Det betydde mycket att då få lämna vintern och springa utan slask och snö.

Hur mycket har du behövt träna för att nu känna dig redo inför din uppgift?

Har sedan jag satte igång efter Valencia i november legat på ca 15 mil i veckan där fokus har varit på långa intervaller i maratonfart (särskilt ju närmare loppet jag kommit), men har varierat med några snabbare och kortare intervaller och såklart med långa långpass (upp till 40 km) där vissa pass haft fartinslag. Oftast har jag tränat två pass om dagen.

Väldigt imponerande att du har lyckats träna så mycket med tanke på att du nyligen också fick en bäbis som nu är endast omkring 15 månader. Hur har det egentligen fungerat?

Jag har en väldigt stöttande man, vilket är en förutsättning för att kunna träna såhär mycket när man har småbarn. Men vi pusslar och många distanspass springer jag med löparvagn när Frans sover så detta toppen. Klart sömn och återhämtning ibland blir lidande med en ettåring, men det försöker jag att inte fokusera på.

Hur kommer du att lägga upp loppet?

Jag kommer försöka springa loppet så jämt jag kan. Går ut i 3.44min/km och sen försöka hålla det hela vägen in i mål. Dryck och gel får jag förhoppningvis langat av min man under loppet men det är inte riktigt klart ännu.

Hur har du tränat sista dagarna inför loppet?

Nu har jag dragit ner på både antal träningspass men också distans och intensitet men blir ändå löpning nästan varje dag för att hålla igång kroppen. Tycker det brukar kännas bäst för mig bara göra riktigt lätta intervallpass sista två veckorna där jag springer i min tänkta maratonfart. Sen försöker jag sova och äta ordentligt och bara ladda mentalt för att ta vara motiverad att ta ut mig riktigt ordentligt när det väl är dags.

Vi önskar Malin ett stort lycka till på loppet som går på söndag. Vi ska hålla alla tummar och tår som går. Om Malin lyckas med sitt mål så blir hon den första från Runacademy att springa i landslagsdräkt. Vi hoppas framförallt att hon får ett roligt lopp, skön känsla och njuter till fullo av loppet!


Kommentarer avstängda.