Stäng star

Runacademys blogg

Malin Starfelt krigar om topplaceringarna på Lidingöloppet!

Publicerad

Imorgon är det äntligen dags för ett av årets största lopp – Lidingöloppet! Vi på Runacademy kommer att heja fram alla löpare på 15 km och 30 km loppet med våra hejaklacker där vi står både vid Södergarn och vattentornet. Vi kommer dessutom att ta ett tält vid målgång där alla är välkomna för att få en lott och t-shirts. Vi bjuder dessutom på fika till alla medlemmar!

Bilden ovan visar var vårt tält kommer vara vid målgång

Malin gör en spännande start!

En som gör en väldigt intressant start är Malin Starfelt, tävlandes för Runacademy IF, som springer 30 km. Efter att hon fick barn i december förra året är hon nu tillbaka i riktigt bra slag med förhoppning att kriga om topplaceringarna. Vi har tagit pulsen på Malin inför loppet!

Hur har träningen gått inför loppet?

Jag är nöjd med träningen i höst. Det har varit positivt att flytta till Östersund och därmed fått möjlighet att upptäcka nya rundor. Jag har kunnat tränat på utan avbrott och fått många bra kvalitetspass genom lokala lopp.

Något speciellt i din träning som du ändrat på för att fokusera extra på Lidingö?

Här på Frösön är det mycket längre backar på elljusspåren vilket gjort att jag har ändrat i mina specifika pass för Lidingö i jämförelse med tidigare år.
Exempelvis har jag lagt in pass där 10 km är i ett högre tempo, följt av 30 min backe, där jag springer på både upp och ner, för att sedan köra 8 km igen i högre tempo igen. Tufft men bra pass hoppas jag.

Vad är din förhoppning med loppet imorgon?

Jag hoppas få till en fullträff och vad det innebär i tid och placering är svårt att säga men 2 h-gränsen hoppas jag kunna fixa i år.

Vad är ditt främsta tips till andra som springer?

Mitt tips inför Lidingö 30 är att tänka på det som ett maraton när man laddar upp. Det är lätt att tänka att det inte är så tufft eftersom distansen är kortare men med den kuperade banan behövs pigga ben och välfyllda glykongendepåer. Men viktigast av allt, njut av de partier på banan där publiken hejar som mest och bäst!


Kommentarer avstängda.