Stäng

Runacademys blogg

Möt Lennart som blev månadens bästa medlem i November!

Publicerad

Varje månad utser vi månadens bästa medlem. Lennart Asp från Stockholm hade högst poäng i Träningsrapporten för November och blev då månadens bästa medlem. Här möter du honom i en exklusiv intervju!

Stort Grattis Lennart till vinsten!
Vad är din bakgrund som löpare?

Det tog många år för mig att bli en löpare. Kanske delvis pga ett traumatiskt barndomsminne när det gällde en, enligt min mening i alla fall, klar tjuvstart vid uttagningen till skolans stafettlag! Och kanske delvis pga att jag i mitt första riktiga jobb som brevbärare fick daglig motion så att det räckte och blev över!
Att frivilligt springa utan paus verkade inte särskilt lockande – ända tills en kompis drog med mig ut på en längre joggingtur på Järvafältet. Trots att han också försökte tjuvstarta(!) i backarna kom jag ganska lätt ifatt honom! Så jag fick blodad tand och började träna löpning tillräckligt för att deltaga i några längre lopp under några år i rad. Men sen blev det ebb och flod i löpningen år för år, tills jag en dag råkade stiga in i butiken i Hornstull och undrade om det fanns någon löpargruppp …

Hur tyckte du själv att din träning gick i November?
Det är nog min bästa träningsperiod i mitt löparliv! Mycket pga att jag blev van med Onlineversionens träningsrapportering som tvingade mig till bättre och bättre träningsdisciplin. Jag lyckades klämma in några bra komplementerande pass med fokus på styrka till RA passen och ett par extra löppass nästan varje vecka. Det känns som att tre terminers regelbunden löpträning med RA börjar ge ordentligt resultat. Så jag ser fram emot nästa års löparsäsong!

Hur tycker du det är att träna med Runacademy?
Alltid stimulerande att cochas av proffslöpare som är peppiga och pedagogiska och att springa med pratglada medlöpare! 🙂

Tips till andra medlemmar hur de får höga poäng i träningsrapporten?
Försök få in regelbundna pass varje vecka samtidigt som träningen varieras så mycket som möjligt för att också undvika skador.

Vem som blir bästa medlem i december kommer att bli extra intressant. Speciellt då jag själv har utmanat deltagarna. Svaret kommer inom kort 🙂

20141228-210838-76118452.jpg


Kommentarer avstängda.