Stäng star

Runacademys blogg

Nu har vi lärt oss att springa i backe!

Publicerad

I våra löpargrupper har vi alltid ett stort fokus på löpteknik. Med en bra löpteknik blir löpningen skonsammare, roligare och gör att du orkar mycket mera. Denna vecka lär vi alla våra nya deltagare i löpargrupperna hur man på ett effektivt och energisnålt sätt springer uppför backar.

Många upplever att man efter en backe blir helt slut och stumnar, men med små tekniktips känns backarna mycket enklare.

Vår löpargrupp i Lund övar på backtekniken!

Att springa nedför upplever även många som svårt. Det kan kännas klumpigt och det händer även att vissa löpare får ont av att springa nedför. Därför lär vi även denna vecka ut vad du som löpare ska tänka på när du springer nedför.

Kalmars löpargrupp hittar rätt teknik att springa nedför backarna!

Det går fortfarande bra att anmäla sig till vårens löpargrupper. Vårens löpargrupper pågår till och med en bit in på juni vilket innebär att vi har många roliga löppass kvar denna termin! Vid varje pass fokuserar vi på löpteknik genom olika löpteknikövningar, påminner om tekniken medan vi springer och ger feedback. Förutom att fokusera på löpteknik kör vi olika intervallpass i löpargrupperna som gör att du utvecklas som löpare och gör löpningen roligare. Alla kan vara med oavsett nivå och vi finns på hela 58 orter runt om i hela Sverige.

Såhär har det sett ut på onsdagens och torsdagens träningar:

BORLÄNGE

BROMMA

ÖSTHAMMAR

FARSTA

HALMSTAD kör löpteknikövningar under uppvärmningen

HUDDINGE

KALMAR

LUND

NORRKÖPING

PITEÅ

SANDVIKEN

GÖTEBORG – SKATÅS

SUNDSVALL

STOCKHOLM – SÖDERMALM

STOCKHOLM – VASASTAN

STOCKHOLM – HAMMARBY SJÖSTAD


Kommentarer avstängda.