Stäng star

Runacademys blogg

Nu har vi öppnat upp anmälan till vårens stora löparkonvent!

Publicerad

 

 

Vårt populära löparkonvent är tillbaka den 8 april 2017. En dag ägnad till löpning med många spännande föreläsningar, träningspass och mycket mer. Under dagen har du chansen att fördjupa dig i löpteknik, träningslära, träningsplanering, kost, styrketräning för löpare, corestyrka för löpare samt prova på crossfit, yoga och en massa roliga löpträningsformer. Det kommer att bli en lärorik, inspirerande och mycket rolig dag som kommer ge dig extra motivation till vårens alla lopp!

Du kan räkna med hög kvalité och mycket kunskap under dagen!

 

Logga löparkonvent 2017


 

Erfarna och duktiga ledare!

Under dagen kommer du att bli coachad av grundaren av Runacademy i form av Petra Kindlund som även är känd som träningsexpert från flera olika tidningar. Petra är utbildad nutritionist, löpcoach, PT och har flera imponerande meriter som en seger på Women´s Health Halvmaraton och en tredjeplats från Ultravasan.

Med finns även en av Sveriges främsta löpare i form av Johanna Bäcklund som bland annat har en femteplats från Stockholm maraton (2015) och en andraplats från Lidingöloppet.

Med på tåget finns även Runacademys duktiga och erfarna löpcoacher Therese Forsberg och Amanda Nekby. Vi har även bjudit in flera olika externa föreläsare och aktörer.

IMG_7713.JPG

Petra Kindlund och Johanna Bäcklund är två av ledarna under dagen.

 


 

Program:

Löparkonventet är lördagen den 8 april 2017 på Quality hotel Friends i Solna.

Dagen kommer starta 9.30 och avslutas 17.00 och innehåller både inspirerande föreläsningar och en mängd olika träningspass samt workshop. Du kommer själv kunna välja vilka föreläsningar samt träningspass som du vill gå på.


IMG_7710.JPG


Föreläsningar


Träningsplanering
Hur lägger du upp träningen för ett milslopp kontra ett maraton och hur ser träningen ut under olika perioder fram till målet? Vilka är nyckelpassen för att utvecklas och nå dina mål?
Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.

Kost för optimal prestation
Hur påverkar kosten vår prestation i vardagen så väl som i träningen? Behöver vi äta kolhydrater? Är det bra att äta extra mycket protein och hur viktigt är det med vitaminer?
Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är grundare till Runacademy samt utbildad näringsfysiolog från Karolinska Institutet.

Skador och rehab för löpare
Vilka är de vanligaste löparskadorna? Hur ska du göra för att hålla dig skadefri?
Föreläsningen hålls av naprapat Tobias Ydén från Access Rehab.

Mental träning
Cattis Olsson är utbildad mental coach och driver företaget Capuma. Under Cattis föreläsning kommer du att få lära dig mer om grunderna inom mental träning, bl.a. hur du kan jobba med målbilder, avslappning och visualisering. Hon kommer även prata om hur du mentalt kan hantera t.ex. en skada eller sjukdom för att orka fortsätta träna och jobba mot dina mål. Du kan ta dig hur långt du vill, det är bara i huvudet som gränserna finns och de gränserna vill Cattis hjälpa dig att flytta.

Ultralöparen Kajsa Berg
En av världens bästa ultralöpare i form av Kajsa Berg kommer att hålla en inspirerande föreläsning om hennes resa från nybörjare till att ta VM-medaljer på 100km. Hon kommer även berätta om hur hon lyckades komma tillbaka efter en tuff graviditet och på endast några månader springa hem ett VM-silver på 100km. Det här kommer att bli en inspirerande föreläsning av en helt otrolig tjej.

 

Kajsa Berg 2

En av världens bästa ultralöpare i form av Kajsa Berg håller en inspirerande föreläsning om hennes resa.


 


Träningspass och workshop

Workshop i Löpteknik
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Workshop: Styrka för löpare
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Workshop: Löpteknik i backe
I det här passet får du lära dig hur du lättare kommer uppför backarna samt hur du sparar kraft och energi i nedförslöpningen.

Workshop: Corestyrka och höftkontroll för löpare
En starkmage, rygg och höfter bidrar till en bättre löpteknik och att du håller dig skadefri. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka på bästa sätt för att gynna löpningen.

Workshop: Traillöpning 
Vill du lära dig mer om traillöpning och vad du skall tänka på när du springer trail? Hur tar man ser ner för branta stup och förbi teknisk terräng. Då är denna workshop perfekt för dig!

Crossfit
Crossfit är en populär form av styrketräning. Ta chansen att prova på ett crossfitpass tillsammans med duktiga crossfitcoacher från Crossfit Medis

Yoga för löpare
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.

Löpskolning och plyometrisk träning
Ett pass där vi fokuserar på en massa olika löpskolningövning och där du även får lära dig mer om plyometrisk träning.

Tuffare träningspass – Fartlek
Utmana dig själv genom en tuff fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Tuffare träningspass – Överraskningspass
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Ett mer detaljerat schema kommer cirka 2 månader innan löparkonventet där du då kommer kunna anmäla dig till vilka pass som du vill delta på.

 

IMG_7717.JPG

 


 

Allt detta ingår:

– Alla träningspass och workshop under dagen
– Inspirerande föreläsningar
– Lunch på Quality hotel Friends
– Buff från Runacademy
– Goodiebag med allt möjligt smått och gott

För dig som inte är bosatt i Stockholm har vi även ett fördelaktigt boendeförslag på Quality Hotel Friends!

Pris för hela dagen: 945 kr (medlemmar 895kr)

Pris för dig som vill övernatta: 1345 kr för hela konventet + en övernattning i dubbelrum för icke medlem och för medlemmar 1295 kr. Enkelrumstillägg tillkommer med 250kr. ( Vill du bo två nätter är priset för extra natt 400kr i dubbelrum och 650kr i enkelrum.


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor.

 


I samarbete med:

löparkonvent


 

 

 
 

 

 

 

 


 

Bilder från senaste löparkonventet i april 2016

IMG_7706.JPG

IMG_7707.JPG

IMG_7705.JPG

 

 


IMG_7724.JPG

 

IMG_7720.JPG

 

IMG_7719.JPG


IMG_7709.JPG
IMG_7716.JPG

IMG_7725.JPG

IMG_7718.JPG

 


Kommentarer avstängda.