Stäng star

Runacademys blogg

NYHET: Nu öppnar vi upp löparresan till vackra Madeira!

Publicerad

Följ med oss i vinter på en upplevelseresa till magiska Madeira.   Här är det varmt året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna.

Madeira är ett riktigt mecka för oss som gillar att springa i storslagen natur. Här finns en rad olika leder för både nybörjare så väl som för proffs. Det vanligaste är att man springer utmed levadorna, Madeiras gammla bevattningssystem. I stort sett alla leder bjuder på helt otroliga vyer och kommer garanterat ge ett minne för livet.

madeira 10-17 mars


Datum

Resan kommer att bli 10-17 mars 2018.Vad kan du förvänta dig av resan?

Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning med sol och bad. Vi kommer att bo på ett fint hotell vid havet och om dagarna tar vi oss högre upp mot bergen för att uppleva de fantastiska omgivningarna.  Fokus kommer inte vara att springa fort utan snarare att njuta och uppleva den vackra naturan. I de tuffaste partierna kommer löpningen att varvas med en del vandring.

Förutom de längre upplevelseturorna kommer vi även köra en hel del löpteknik, något tuffare intervallpass, yoga, styrka och det kommer även vara lärorika föreläsningar om kost och träningslära.

Under veckan kommer du att få springa längs levadorna, förbi vattenfall,  genom regnskog, förbi fantastisk växtlighet, grönskande bergsmassiv, blått hav och få se en massa storslagna vyer. Med hjälp av lokala guider kommer du att få uppleva det absolut bästa av Madeira!

IMG_8209

 


Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar.  Du ska även vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier.  Vi kommer att delas in olika grupper och ta det i väldigt lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuffgrupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i bergen. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medelgrupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i bergen. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.


Madeira 3


Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

IMG_3951

 


Bli coachad av Runacademys ledare

Med på resan kommer några av Runacademys duktiga ledare att följa med. Petra Kindlund som har grundat hela Runacademy kommer ansvara för hela resan och visa dig de absolut finaste områdena att springa på. Petra Kindlund är utbildad nutritionist, löpcoach och personlig tränare och kommer även hålla i föreläsningar under resan. Vi kommer dessutom att ha hjälp av lokal löpguider som hjälper oss med löpturerna i bergen.

petra

 

Petra Kindlund som har grundat Runacademy kommer att följa med på resan till Madeira. 
Lokala guiderVi kommer att få hjälp av två lokala löpguider i form av Vítor Sousa och Dinarte Jesus. 


 

Boende

Vi kommer att bo på fyrstjärniga Golden Residence som ligger i lugna omgivningar vid utkanten av Funchal, mellan Madeiras längsta strand Praia Formosa och den restaurangtäta strandpromenaden. Hotellet har ett härligt poolområde med panoramautsikt över Atlanten och Madeiras kustlinje. Här finns dessutom en stor spa anläggning inomhus samt ett gym.

Golden residence hotel


Allt detta ingår

Boka innan 15 oktober och få 1000kr i rabatt på resan!

PRIS:
Medlemmar har även 300kr i rabatt på resan.

Ordpris: 14675 kr (Just nu 13 675kr 13 375kr för medlemmar)

Allt detta ingår:
7 nätter på fyrstjärnigt hotell
Frukostbuffé
Flyg från Stockholm
Transfer till och från flygplats
Transfer till alla bergsturer
Lokala löpguider som tagit fram de bästa turerna
Löpcoacher från Runacademy
Intervallpass, yoga och styrkepass
Föreläsning om kost och träningslära
En välkomstmiddag och en avslutningsmiddag

Tilläggskostnader
Flyg från Göteborg  (Kostar 2200 kr extra med mellanlandning)
Flyg från Köpenhamn (Kostar 1500kr extra)
Middagsbuffe på hotellet övriga kvällar när vi inte har gemensam middag (240 kr/middag och 65 kr för dryckespaket)
Enkelrumstillägg (1800kr)
Lunch (Det står alla deltagare för själva och finns ett stort utbud av olika restauranger )
Dryckespaket till middagarna 65kr (Ingår fritt med  vin, öl etc)

Flygtider

Från Stockholm lördag 10 mars: Avgång 11:05 och ankomst 15:30
Från Madeira till Stockholm lördag 17 mars: Avgång 16:30 och ankomst 22:30

Från Göteborg lördag 10 mars: Avgång 6:45 och ankomst 15:30 (Mellanlandar i Frankfurt)
Från Madeira till Stockholm lördag 17 mars: Avgång 14:45 och ankomst 23:30.

Från Köpenhamn lördag 10 mars: Avgång 7:30 och ankomst 11:20
Från Köpenhamn lördag 17 mars: Avgång 12:05 och ankomst 17:45

IMG_9511


 

BOKNING

Du bokar resan med att fylla i formuläret nedan. Din bokning är bindande och i samband med din bokning har du godkänt våra villkor för löparresor. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor.

 

 


Kommentarer avstängda.