Stäng star

Runacademys blogg

Övar inför VM

Publicerad

Befinner mig just nu i mina hemtrakter i Dalarna och vad passar då inte bättre än att jaga lite höjdmeter i Romme Alpin? Det är bland de populäraste skidbackarna i södra Sverige.

Om en vecka springer jag nämligen VM i skyrunning och det består bland annat av ett marathon med 2500 höjdmeter . Tyvärr har jag inte kört alltför mycket backträning under våren (Vilket gör att jag har stor respekt för höjder) och har därför lite att ta igen innan loppet. Med bara en vecka kvar är det väl egentligen inte så mycket som kan hända med den fysiska formen – men det kan göra en stor skillnad framförallt mentalt.

Fick idag ett skönt kvitto där jag klarade av att springa uppför de svarta backarna utan att stanna och det med att fortfarande känna mig pigg! Tog omkring 10 minuter att springa uppför de tuffaste backarna och totalt blev det tre vändor. Det bästa var ändå känslan av att jag orkade mer, kände mig stark och att det till och med var roligt att springa uppför! Det gör att man i alla fall får lite mer självförtroende inför nästa veckas kraftutmaning.


Kommentarer avstängda.