Stäng star

Runacademys blogg

Rösta på årets eldsjäl 2021

Publicerad

Ta chansen att rösta på årets eldsjäl! Genom nominering har vi lyft fram tre kandidater, i tre olika kategorier, som på olika sätt har utmärkt sig under 2021. Röstningen är öppen t.o.m. 20 december.

I förra veckan bad vi om er hjälp att nominera årets eldsjälar för att lyfta fram personer som på olika sätt utmärkt sig i under 2021. Nomineringarna har rasat in och av dessa har vi nu tagit fram tre kandidater för varje kategori som ni kan rösta på. Röstningen är öppen t.o.m. 20 december.

Rösta på årets eldsjälar här!

1. Årets Prestation

Årets prestation innebär att man har utvecklats mycket under året och tagit ett stort steg framåt som löpare. Det kan vara en ren tidsmässig prestation där personen har slagit ett personligt rekord, men det kan också vara att personen sprungit betydligt längre än man någonsin gjort eller på annat sätt utmanat sina gränser.

De nominerade är:
– Cassandra Lundvall (Malmö)
– Simon Melinder (Gävle)
– Magnus Claesson (Norrköping)

Cassandra Lundvall – Cassandras utveckling har varit fantastisk detta år, på flera olika plan. Hon har blivit betydligt snabbare, sprungit längre och är stabil som få i den nya ”kostymen”! Utöver det, har hon enligt mig, utvecklats som människa och gått från en något mer tillbakadragen roll i gruppen, till en peppare av hög rang! Hon har blivit en ödmjuk och ledande deltagare, både i vår grupp och i Runacademys träningsutmaningar.

Simon Melinder – Han har genomfört ett antal lopp under året som nybakad löpare och detta med bravur. I somras sprang han UV 90 på en 3 km rundbana hemma i Valbo och många löpare från Gävlegruppen kom och höll Simon sällskap, bara för att det var han och att han är så trevlig och glad! Han springer lika gärna med löpare som gör milen på 60 min som springer ett hårt pass med fokus på den egna träningen. Han sprang även en halvmara i Uppsala på runt 1.25 och Stockholm marathon på 3.16. Han är numera en av Gävles mest aktiva löpare inom RA. Dessutom på väg att bli riktigt duktig.

Magnus Claesson – Efter en bilolycka, som resulterade i minst 5 frakturer i foten, har Magnus under året visat stor disciplin i rehabilitering. På ett halvår har han gått från att knappt klara av att springa 1 km till att vara på nästan samma nivå som innan olyckan. Nu siktar han på nya utmaningar med närmast Stockholm marathon i vår!

 

2. Årets Nykomling

Årets nykomling står för löparen som kommit igång med löpningen under 2021. Kanske är det någon som mot alla odds har funnit löpningen eller som gjort en stor livsstilsförändring.

De nominerade är:
– Ida Ljungqvist (Avesta)
– Stefan Andersson (Malmö)
– Ida Johansson (Lidingö)

Ida Ljungqvist – Hon har under hela hösten spridit glädje genom att höja de andra deltagarna i nybörjargruppen. Hon har dessutom sprungit vilse och övriga gruppdeltagare har fått dela upp sig och leta efter henne. Det har varit dagar som hon meddelat innan passet att hon inte har någon lust att komma men trots det har hon inför varje pass stått där med ett leende på läpparna och peppat de andra i gruppen. Hon har överträffat sig själv och börjar tycka att löpning är riktigt roligt. Ida är en fin förebild för alla nybörjare med sin fina inställning och positiva humör.

Stefan Andersson – Stefan är ny ledare i Malmögruppen och har tidigare varit deltagare. Han har verkligen iträtt sig rollen som en omtänksam, driven och peppande ledare, vilket i mitt tycke är fantastiska egenskaper hos en riktigt bra ledare. Han ser alla där dom är och driver deltagare framåt i den takt det är möjligt.

Ida Johansson – Som en förslappad soffpotatis (hennes egna ord), tyngd av både övervikt, sorg, prestationsångest, började hon springa i vårens nybörjargrupp och var fullkomligt livrädd att hon skulle vara för dålig för att ens passa in i gruppen. Det är stämningen och peppet som fått henne att gå på vart pass, i hettande sol eller regn till trots. Nu under hösten har hon klarat av att jogga 5km och ser fram emot 2022 års Winter Camp. Med hjälp av Runacademy’s träning har hon hittat tillbaka till sig själv; hon är inte längre lika tyngd av övervikt och sorg och prestationskrav.

 

3. Årets Ambassadör

Årets Runacademy-ambassadör är någon som med stor glädje och inspiration sprider vårt budskap om löparglädje. Det kan vara en person som du motiverat dig att börja träna med Runacademy, kanske en Runacademylöpare som du inspireras av på social medier, eller någon som på annat sätt utmärkt sig.

De nominerade är:
– Ingrid Viola Westerlund (Arjeplog)
– Silvana Aldazosa Figliozzi (Liljeholmen)
– Folke Lundgren (Kristianstad)

Ingrid Viola Westerlund – Ingrid är en inspiratör på så många sätt, hon har visat att man även som erfaren kvinna i Norrlands glesbygd kan sprida löparglädje, inte bara på orten där man bor, utan i hela landet med sina inlägg i facebookgruppen för träningsutmaningar springandes i djupsnö och längs mytomspunna väg 95 med vindpinade myrtallar i bakgrunden. Ibland i pannlampans sken och alltid med ett leende inspirerar hon mej att träna oavsett väder. Tänk att vara så ”sprek” vid 70 år, en riktig förebild!

Silvana Aldazosa Figliozzi – Silvana delar med sig i träningsutmaningsgruppen på Facebook om sin svåra ångest och dagliga panikattacker och hur hon hittat löpningen, både som utmaning men också som ett sätt att må bättre. Genom att våga vara öppen minskar stigmat kring hennes sjukdom vilket kan hjälpa andra. Men hon hjälper även sig själv att må bättre genom att träna och utmanar även sin sjukdom gång på gång med löpning och hög puls när det ofta kan upplevas otäckt vid ångest och panikattacker.

Folke Lundgren – När alla utom Folke slutade som ledare för gruppen i Kristianstad i våras så tog Folke över stafettpinnen som ansvarig med bravur. Han har engagerat sig för att hitta nya ledarkollegor och visat ett stort engagemang gentemot deltagargruppen under hela terminen. Inför varje pass har han lagt ner tid och kärlek för att vi alla skulle känna oss trygga och bara kunna fokusera på att bli bättre löpare.

 

Rösta på årets eldsjälar här!


5 kommentarer
 1. Jag röstar på Ida Johansson.

  Hon är allas våran Eldsjäl i vårt hus! ♥️

  Alltid glad och hjälpsam sedan har hon
  två små underbara töser 👭 och en snäll man.💚

  Hälsningar från oss !👩🏻🐶🐶

 2. Röstar för Ida som Årets Nykomling – kämpa på 💪🏼

 3. Ida som är nykomling känpar väl och ger sig aldrig.
  Heja Ida jag håller på dig!